Revista Presei

Revista presei locale

Sabotorii: Bărbatul care a murit subit la serviciu se vaccinase. Bărbatul din Gorj, al cărui deces este investigat de Inspectoratul Teritorial de Muncă, a făcut vaccinul anti-Covid cu o zi înainte de a face infarct. Ion Barbu avea 47 de ani și era subinginer la Serviciul de Gospodărire a Apelor. Pe 1 martie i s-a făcut rău la serviciu, a căzut din picioare și a fost imediat dus la spital, unde a murit câteva ore mai târziu. Sora acestuia este medic oftalmolog. Deocamdată nu se știe dacă este vreo legătură între vaccin și deces, dar colegii bărbatului nu știu ca acesta să fi avut probleme cu inima.

Gorjonline: Cadrele medicale au chemat ambulanța în spital, prin apel la 112, pentru resuscitarea unui pacient! Bărbat mort de COVID, cu comorbiditate „sevraj etilic”. Două decese a unor bărbați tineri, care au avut loc în ultimele zile, scot la iveală metehnele sistemului medical din Gorj. Un bărbat de 44 de ani, fără alte afecțiuni, dar confirmat cu COVID-19, a făcut stop cardio-respirator și a decedat, în Spitalul Tg-Cărbunești. La comorbidități a fost menționat sevrajul etilic, adică omul întrerupsese cu o zi înainte consumul de alcool, atunci când se internase în spital, aceasta fiind cauza decesului, pe lângă infecția cu SARS-CoV-2. Al doilea bărbat, în vârstă de 47 de ani, a murit, la finele săptămânii trecute, tot în urma unui stop cardio-respirator, la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu. Paradoxul este că, cadrele medicale de la Psihiatrie au sunat la 112 și au solicitat un echipaj de la Ambulanță pentru a-l resuscita pe pacient. Surse medicale spun că bărbatul a stat într-un salon cu alți 7 pacienți și cel mai probabil nu a fost un stop cardio-respirator ci, din cauza agitației este posibil să fi făcut o tromboză, adică ca un cheag de sânge să fi migrat spre inimă.

Pandurul: Prefectul Pistol, schimbat din funcție. Prefectul Cosmin Pistol, numit în vara anului trecut cu susținerea PMP Gorj, a fost schimbat din funcție. Hotărârea privind încetarea mandatului de prefect a fost publicată deja în Monitorul Oficial. Noul prefect va fi arhitectul Corneliu Răducan-Morega, ginerele fostului deputat și prefect de Gorj, Dan Ilie Morega. Acesta este inginer de profesie și arhitect. A făcut pasul spre politică abia anul trecut, alegând să activeze la USR. Răducan își începe mandatul într-o perioadă în care Gorjul înregistrează o explozie a cazurilor de Covid, iar în fața prefecturii sunt zilnic proteste ale minerilor.

Impact în Gorj: Faptele penale incredibile de care este acuzat primarul comunei Albeni. Ionuț Stan, primarul PNL al comunei Albeni, continuă să taie și să spânzure în localitate, cu toate că este cercetat în mai multe dosare penale. Acuzațiile sunt acum mult mai grave pentru că vizează infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu, instigare la fals și uz de fals. Dosarul se află în cercetare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, iar mai mulți angajați din Primăria Albeni au fost chemați la audieri. Primarul din Albeni este acuzat că a primit sume de bani pentru angajarea unor persoane. O altă faptă cercetată de anchetatori și care a fost menționată în sesizarea penală este că primarul Stan ar fi pretins de la cei patru angajați din primărie care au fost angrenați în combaterea pandemiei de COVID-19 ca o parte din sporul acordat în perioada stării de urgență să ajungă în buzunarul lui.

Gorjeanul: Parcarea de la subsolul Stadionului Municipal, expoziție pentru rable. Pentru că parcarea din subsolul Stadionului Municipal, din Târgu-Jiu, nu este plătită, iar rablele din parcări sunt vânate de polițiștii locali, proprietarii unor mașini scoase parcă din uz și-au adăpostit autoturismele la răcoare. Mai exact, în parcarea stadionului, iar mașinile stau acolo de luni de zile fără să le deranjeze cineva. Pe autovehiculele respective s-a așternut un strat gros de praf, semn că proprietarii au uitat de ele în parcare de o lungă perioadă de timp. De altfel, în municipiu sunt peste 400 de astfel de autoturisme abandonate pe domeniul public.

Comment here