Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Prefectul de Gorj, amenințat cu plângerea penală. Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat că le va face plângeri penale prefecților și premierului Florin Cîțu pentru că nu ar fi alocat bani de investiții pentru administrațiile locale conduse de lideri PSD. Ciolacu a dat exemplul unor județe precum Botoșani, Gorj, Olt, Vâlcea, Tulcea sau Vaslui, despre care a spus că „nu au primit nici un ban”, numind „măgărie” practica guvernului. Liderul PSD susține că alocarea respectivă are „caracter infracțional” atât timp cât administrațiile locale din 20 de județe controlate de social-democrați nu au primit niciun ban sau sume insuficiente pentru nevoile de finanțare a proiectelor de investiții aflate în derulare. „Cu ce sunt de vină locuitorii de la Botoșani, de la Vaslui, de la jumătate din țară – Mehedinți, Călărași, Gorj, Tulcea, Olt? Acei oameni nu plătesc taxe, domnule Cîțu? Cum să pedepsiți oameni și administrații locale pentru că nu ați câștigat dumneavoastră acolo alegerile? Cine și-a permis până la dumneavoastră, domnule Cîțu, o astfel de abordare?”, a spus Marcel Ciolacu.

Impact în Gorj: Proiecte pentru restaurarea celor mai importante monumente din Târgu Jiu, finanțate de Institutul Național al Patrimoniului. Institutul Național al Patrimoniului (INP) va încheia în acest an două contracte pentru întocmirea unor studii și proiecte de restaurare a unor monumente istorice din municipiul Târgu Jiu. Informația a fost prezentată în cadrul unei întâlniri pe care reprezentanții INP au avut-o cu autoritățile locale. Unul dintre contracte vizează podul istoric la care a fost purtată lupta de la 14 octombrie 1918, când populația orașului Târgu Jiu, formată în cea mai mare parte din femei, bătrâni și copii, s-a opus ocupării și înaintării trupelor germane. Un alt proiect care va fi încheiat în acest an prevede restaurarea operelor lui Constantin Brâncuși.

Pandurul: Ce salariu are un vocal lider sindical din minerit. Desființarea posturilor de inspector social din cadrul Complexului Energetic Oltenia, vehement cerută de unele voci din sindicate, e departe de a se realiza. Liderul Federației Naționale Mine Energie a transmis că nu va renunța la aceste posturi pe care le-a câștigat în instanță. Dumitru Pîrvulescu a dezvăluit și ce salariu încasează ocupând acest post: „Un pic mai mult de 5.000 de lei”. „Există posturile de inspector social. Nu poți să renunți la posturi pe care le-am câștigat în instanță. Nu sunt lider la doi oameni. Sunt președintele federației. Nici federația, nici sindicatul nu pot să mă plătească și a trebuit, prin instanță, să-mi câștig acest post. Salariul e undeva la 1,5 x un coleg de-al meu care e lăcătuș mecanic. Un pic mai mult de 5.000 de lei, să nu exagerăm. Eu sunt inspector social pentru că m-au ales oamenii”, a declarat Dumitru Pîrvulescu.

Gorjonline: ȘPAGĂ la PRIMĂRIE! Procurorii au intrat pe „fir”. Organele judiciare efectuează, de câteva săptămâni, cercetări în legătură cu o presupusă șpagă care a ajuns la primarul comunei Albeni, Silviu Ionuț Stan, în schimbul unei angajări. Potrivit unor informații, procurorii dețin probe indubitabile în legătură cu o sumă primită de Florin Clipici, un interpus al primarului, de la o persoană, în urma unei înțelegeri parafate chiar în fața lui Ionuț Stan. Primarul este suspectat și de faptul că a luat materiale, achiziționate din banii Primăriei Albeni, pe care le-a folosit în gospodăria proprie.

Alegeri la Sindicatul Liber Cariera Roșiuța! Roșca se teme, are contracandidat! Vor  fi organizate alegeri, pe 11 martie, în cadrul Sindicatului Liber Cariera Roșiuța condus de Nelu Roșca. Acesta are contracandidat, Ovidiu Pinoșanu, cel care i-ar suflat în ceafă lui Roșca, și la alegerile trecute. Daca nu intervenea directorul carierei, Constantin David, care a tras sforile pentru Roșca, Pinoșanu ar fi câștigat scrutinul sindical. De data acesta, Pinoșanu are susținere de peste tot, mai ales din tabăra liberală, chiar fostul primar Gigel Jianu, viitor membru în Directoratul CEO, ar fi trecut de partea tinerei speranțe sindicale de la Cariera Roșiuța.

Comment here