Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: O funcționară s-a plâns instanței că muncește prea mult. O salariată a Primăriei Padeș a contestat în instanță o dispoziție a primarului prin care a primit atribuții legate de registrul agricol. Salariata este angajată ca bibliotecară din anul 2011, iar din 2013 a primit și atribuții privind efectuarea de anchete sociale. Anul trecut, fișa postului a fost completată cu atribuții care țin de compartimentul Registru Agricol, mai exact să completeze, să țină la zi registrul agricol și să elibereze adeverințe după datele din acesta. Salariata s-a plâns în instanță că are atribuții de funcționar public, deși este personal contractual, și că i s-a triplat norma de lucru. Tribunalul Gorj nu s-a putut pronunța, declinând doar competența de la secția de Contencios Administrativ la cea de Conflicte de Muncă și Asigurări Sociale.

Gorjonline: Păgubirea bugetelor locale e sport județean în Gorj! Prejudicii de peste 1 milion de euro, descoperite de Curtea de Conturi. Anul trecut, acțiunile de audit financiar efectuate de Curtea de Conturi la primăriile din Gorj au scos în evidență unele abateri de la reglementările legale, care au avut ca efect producerea de prejudicii în sumă totală de 5.445.000 de lei. Cele mai mari prejudicii în dauna bugetelor locale au fost descoperite la Ionești (727.000 de lei), la Stănești (613.000 de lei) și Motru (382.000 de lei). Cele mai frecvente încălcări ale legislației financiare sunt contractarea și plata unor servicii externe, deși primăriile aveau angajați în domeniile respective, cheltuieli nelegale de personal și sporuri salariale, ori plata unor lucrări neefectuate.

Gorjeanul: Explozii controlate în Defileul Jiului, la Lainici. Modernizarea parcării din zona mănăstirii Lainici din Defileul Jiului presupune și efectuarea mai multor explozii controlate în această perioadă, muncitorii care lucrează aici neavând altă posibilitate de a îndepărta stânca din fața locașului de cult. În cursul zilei de ieri, au avut loc trei astfel de explozii, lucru care a presupus inclusiv închiderea circulației rutiere pentru perioade scurte de timp. Configurația drumului care trece prin zona mănăstirii se va schimba complet la finalul lucrărilor, pe ambele părți ale drumului urmând să fie realizate locuri de parcare suplimentare față de cele actuale. Drumul va fi relativ deviat de la actualul traseu, iar în fața mănăstirii va fi amenajată o parcare de dimensiuni mari, suficientă să preia nu doar autoturisme, ci și autocare cu pelerini. Pentru toate acestea este nevoie de spațiu, iar spațiul se obține prin îndepărtarea unei părți a versantului din fața mănăstirii.

Impact în Gorj: Fostul CET, transformat în platformă industrială. Primăria municipiului Târgu- Jiu vrea să curețe zona CET și să deschidă acolo o platformă industrială. Terenul urmează să beneficieze de Planul Urbanistic Zonal. Municipalitatea vrea să pună la dispoziția investitorilor o suprafață de 13 hectare de teren, suma necesară fiind de opt milioane de lei. „Vor fi efectuate planuri parcelare. Vom aloca o parte din fondurile necesare. De anul viitor vrem să transformăm radical acest loc, să aducem infrastructura necesară, care poate să atragă mulți investitori“, a declarat viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru.

Comment here