Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Majorat cu lăutari și zeci de invitați, în pandemie! Poliția și DSP Gorj au fost sesizate. Un cetățean din comuna Berlești a sesizat Direcția de Sănătate Publică(DSP) Gorj și Inspectoratul de Poliție Județean(IPJ) Gorj revoltat de faptul că, în ciuda restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19, primarul Iulian Berlescu a permis, la finele săptămânii, organizarea unei petreceri cu lăutari și zeci de invitați. Amfitrioana chefului a fost o tânără din comună care și-a serbat majoratul la singurul cort de evenimente din localitate, deținut de amicul primarului. Dar nu numai despre majoratul organizat în pandemie le-a scris cetățeanul polițiștilor și inspectorilor DSP, ci și despre faptul că acel stabiliment, în care a avut loc petrecerea, e construit ilegal, iar patronul acestuia, amicul primarului Berlescu, nu respectă regulile privind prepararea hranei furnizată bătrânilor cu venituri mici, pe baza cardurilor sociale.

Impact în Gorj: Complexul Energetic Oltenia (CEO) nu poate scăpa de activele neperformante, care îi aduc pierderi. Ordonanța de urgență prin care compania ar fi putut scoate la vânzare aceste bunuri a fost respinsă de Parlament. „La sfârșitul anului trecut s-a dat o ordonanță de urgență, de anulare a Legii 173, prin care societatea putea să își valorifice activele care au produs costuri și nu aduc venituri sau acele active sociale. Acea ordonanță a fost respinsă în Parlament, astfel că a fost menținută Legea 173“, a menționat Daniel Burlan, președintele Directoratului CEO, la o emisiune de le televiziune. Acesta a precizat că se încearcă, acum, să se modifice această lege. CEO a vrut să predea cu titlu gratuit o serie de active sociale, cum ar fi biserici sau drumuri, reconstruite în urma procesului de strămutare, dar nu a putut duce acest demers la bun sfârșit.

Pandurul: Cât ar putea rezista în funcție viitorul subprefect. Liberalii au decis pe cine susțin în funcțiile de subprefect de Gorj. Rămâne actualul subprefect Virgil Drăgușin, iar pe cel de-al doilea post va fi instalat Marcel Iacobescu. Numele au fost anunțate de președintele PNL Târgu-Jiu, Marcel Romanescu. Iacobescu este miliar în rezervă iar o numire pe funcția de subprefect ar însemna să cumuleze pensia cu salariul. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, spunea, vineri, că proiectul care va interzice cumulul pensiei cu salariul în sistemul de stat este aproape finalizat și va fi gata cât de curând. În aceste condiții, Iacobescu ar trebui să opteze între pensie și salariul de subprefect, cel mai probabil acesta din urmă fiind mai tentant.

Gorjeanul: Cabinet nou de vaccinare cu serul Pfizer/BioNTech, la Bălești. Începând de astăzi, la nivelul județului Gorj, încă un cabinet  devine operațional pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech. Este vorba despre cabinetul de vaccinare din comuna Bălești, satul Ceauru, care va funcționa în sala de sport a Școlii Gimnaziale ,,Antonie Mogoș”. Tot cu data de 1 martie, devine operațional încă un flux în incinta Stadionului Municipal Târgu-Jiu. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi. Programarea pentru vaccinare se poate realiza încă din data de 27 februarie a.c. și se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități.

Comment here