Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Cum a fost umilit un viceprimar din Gorj de către edil. Biroul viceprimarului de Albeni este de câteva zile pe holul primăriei. Dispoziția a fost dată de primarul Ionuț Stan, iar vicele a luat-o ca atare. Mai mult, i-a scris primarului o epistolă în care, printre rânduri, i-a declarat că, în ciuda condițiilor, rămâne să muncească pentru cetățeni. Edilul liberal și-a luat, în tot acest timp, vicele peste picior. Dacă recent a publicat fotografia cu mașina vicelui în municipiu, ieri, a avut grijă să îl pozeze pe viceprimar pe canapeaua care îi servește drept birou. Edilul se legă de felul cum vicele își purta masca de protecție, stând relaxat și îmbrăcat sport ,,în biroul” din dotare. Șocant este că vicele acceptă umilința, deși Stan a făcut cele necesare pentru retragerea sprijinului politic.

Gorjeanul: Dosarul ,,Mistreții lui Iordache” schimbă directorul DSVSA! Liberalul Ștefănescu, ,,executat” de secretarul de stat Chioveanu. Sorin Iulian Ștefănescu a fost eliberat, marți, 23 februarie a.c., din funcția de director executiv al Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj, printr-un ordin emis de președintele ANSVSA, secretarul de stat Robert Viorel Chioveanu. Motivul oficial al destituirii lui Ștefănescu, expus într-o ședință la sediul DSVSA chiar de către secretarul de stat Chioveanu, care a descins, vineri, la Târgu-Jiu, este acela că Gorjul se află pe primul loc la numărul cazurilor de pestă porcină, fiind active 66 de focare. Unele surse susțin că, de fapt, schimbarea șefului DSVSA are legătură cu faptul că acesta a declarat public că firma senatorului liberal Ion Iordache nu poate primi despăgubiri pentru pierderile cauzate de virusul pestei porcine africane, adică pentru cei peste două mii de mistreți care au fost uciși în fondul de vânătoare deținut de acesta la Turceni.

Pandurul: Burlan, despre o posibilă modificare a Legii Pensiilor: Ar avea un impact major asupra societății. Protestele minerilor din Piața Prefecturii, din Târgu-Jiu, sunt mai mult în zadar. Cel puțin asta lasă să se înțeleagă chiar managerul companiei, Daniel Burlan. Acesta a declarat că legea pensiilor, așa cum o doresc cei care protestează de zile bune în centrul orașului, nu ar face decât să atârne greu pe umerii companiei. Pe de o parte, pentru că ar lăsa un gol uriaș în rândul personalului specializat din cariere și termocentrale și, pe de altă parte, ar însemna o gaură mare și în bugetul companiei. Daniel Burlan, managerul Complexului Energetic Oltenia, a fost chiar și la discuții cu ministrul Energiei, dar a abordat doar tema programului de restructurare, fără să discute și despre modificările pe care le vor protestatarii din Piața Prefecturii la Legea Pensiilor.

Impact în Gorj: Două blocuri energetice de la CEO nu mai au licență de funcționare. Două blocuri energetice de la Complexul Energetic Oltenia au fost scoase din uz de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Este vorba despre două grupuri de la termocentralele Turceni și Ișalnița, cu o capacitate de 645 MW. „Modificarea Licenţei nr. 1085 pentru exploatarea comercială a capacităţilor de producere a energiei electrice și termice în cogenerare, acordate operatorului SOCIETATEA COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA SA, prin Decizia preşedintelui ANRE nr. 1403 din 11.06.2012, în sensul excluderii din condițiile specifice asociate Licenței nr. 1085 a  blocului energetic nr. 3 din CTE Turceni și a blocului energetic nr. 8 din CTE Ișalnița, ceea ce conduce la o reducere a puterii electrice totale instalate cu 645 MW, începând cu data de 01.07.2021“, se arată în hotărârea Comitetului de reglementare din data de 24 februarie.

Comment here