Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Fost primar liberal, propulsat în Directoratul CEO. Fostul primar de Motru, Gigel Jianu, este vehiculat drept viitor membru al Directoratului CEO. Această promovare pe linie politică a șefului de Producție al Carierei Roșiuța, loc ocupat anterior de șeful actual al unității miniere, Constantin David, nu i-ar conveni liberalului de Motru. Asta, deoarece Jianu avea aspirații și mai mari, de manager al CEO, spun surse din PNL Motru. Prin viitoarea promovare, Jianu poate rămâne simplu consilier local în CL Motru dar nicidecum viceprimar, funcție pe care și-o dorea și a insistat la PNL Gorj să fie susținut pentru ea Lui Jianu i s-a propus, inițial, unul dintre posturile de conducere de la Direcția Minieră, adică cel ocupat de colegul său Dobrițoiu, ori cel ocupat de Mihai Dafinoiu, care urmează să se pensioneze.

Pandurul: Declarație șoc: “Trebuie să fiu brutal de sincer, cărbunele nu are niciun viitor”. Complexul Energetic Oltenia așteaptă aprobarea planului de restructurare la Comisia Europeană, dar de acolo a venit un mesaj năucitor. România trebuie să renunțe complet la cărbune. A spus-o, marți, Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene. “Trebuie să fiu brutal de sincer: cărbunele nu are niciun viitor. De ce industria europeană de cărbune are probleme? Din cauze pur economice, pentru că nu mai există cerere pentru cărbune. Se scufundă. S-au dat subvenţii de miliarde şi miliarde care ar fi putut fi folosite mai bine pentru a crea un viitor pentru oamenii care lucrează azi în industria minieră”, a declarat Timmermans. În fapt, producția de energie pe cărbune are probleme din cauza sumelor uriașe pe care trebuie să le plătească pentru certificatele de carbon.

Impact în Gorj: Canalizare din Gorj făcută pe fonduri europene, nefuncțională după ce au fost furate mai multe elemente componente. Un sistem de canalizare făcut în comuna Aninoasa pe fonduri europene este furat bucată cu bucată, astfel încât, în momentul de față, nu mai este funcțională. Nicio gospodărie din satul Bobaia nu este branșată la canalizarea care a fost făcută în urmă cu aproximativ șapte ani. Localnicii nu au dorit ca locuinţele să fie branşate la canalizare, iar, între timp, au fost sustrase mai multe elemente componente. Reţeaua de canalizare are o lungime de aproximativ trei kilometri şi a costat aproximativ 300.000 de euro.

Gorjonline: Primărie din Gorj fără primar! Ce s-a întâmplat cu edilul. Primăria Bumbești-Jiu nu îl mai are pe edilul Constantin Bobaru la cârmă. Asta, cel puțin pentru următoarele 14 zile, deoarece primarul PSD este în izolare. Edilul a trebuit să se refugieze la domiciliu pentru că fiul său a fost depistat cu coronavirus. Bobaru spune că a avut COVID-19, așa că nu se teme de boală, dar în cazul său virusul nu a fost sesizabil, fiind asimptomatic. Primarul a aflat cu surprindere că a dus boala pe picioare atunci când și-a testat nivelul de anticorpi din organism.

Comment here