Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Sindicalist: Zece motive pentru care minerii trebuie reîncadrați în condiții speciale de muncă. Proteste în Oltenia și Valea Jiului. În timp ce minerii din Hunedoara au cerut să își primească salariile restante, în Gorj, salariații Complexului Energetic Oltenia protestează pentru a fi reîncadrați în condiții speciale de muncă și astfel să iasă mult mai devreme la pensie. Liderul sindical Manu Tomescu a prezentat, pe pagina de socializare, zece motive pentru care minerii și energeticienii ar trebui reîncadrați la condiții speciale de muncă. El spune că la Complexul Energetic Oltenia are loc „un genocid social”, minerii și energeticienii murind după zeci de ani de activitate, fără să mai prindă pensia.

Pandurul: Au venit cu praful de cărbune în pungă: Asta ne omoară pe noi. Minerii și energeticienii din cadrul Complexului Energetic Oltenia sunt din ce în ce mai revoltați, continuând protestele în fața Prefecturii Gorj. Manu Tomescu, unul dintre liderii de sindicat din cadrul CE Oltenia, a venit cu praful de cărbune într-o pungă, afirmând că plămânii salariaților sunt negri. Sindicalistul a mai spus și faptul că alții au spor de praf că stau prin birouri, iar minerilor nu le este recunoscută grupa de muncă.

Plan de rezervă pentru CE Oltenia dacă nu primește ajutorul de stat. Pe măsură ce trece timpul, se intensifică temerile minerilor și energeticienilor din Gorj. Nu se știe când va fi aprobat planul de restructurare pentru Complexul Energetic Oltenia și, implicit, nu se știe nici când va primi compania banii să poată cumpăra certificatele de dioxid de carbon până la finalul lunii aprilie, astfel încât să poată funcționa și după această dată. Sindicaliștii susțin că Ministerul Energiei ar avea o variantă de rezervă: un nou împrumut garantat de stat.

Impact în Gorj: Copilul din Ionești care suferă de cancer osos la picior are nevoie de sprijin pentru a continua tratamentul în Turcia. Răzvan, copilul în vârstă de 11 ani, din comuna Ionești, care suferă de cancer osos la picior, se tratează de aproximativ două săptămâni la clinica din Turcia. Acesta este însoțit de tatăl său, Florin Dumitrescu, care a transmis un mesaj pe Facebook: „Ne aflăm în Turcia pentru un tratament. Am plătit în mare parte din tratament, din cele 10 săptămâni, din care am făcut doar o săptămână și jumătate. În continuare sperăm să avem rezultate bune. Băiețelul este încrezător. Vă mulțumi pentru sprijinul acordat și sperăm să ne vedem cu bine“. Și Răzvan le-a spus câteva cuvinte celor de acasă, care l-au susținut: „Sperăm să ne ajutați în continuare“. Răzvan a fost internat în Spitalul clinic de copii Dr. Victor Gomoiu din București, iar medicii de aici au spus familiei că se va ajunge la amputare. Medicii unei clinici din Turcia au promis că-i pot salva piciorul copilului, dar costurile se ridică la aproximativ 70.000 de dolari. Au fost organizate campanii de strângere de fonduri cu ajutorul elevilor de la școală, colegii lui Răzvan, profesori, autorități locale și asociații. Un parlamentar PNL și-a donat indemnizația sa pentru Răzvan.

Gorjonline: Câți elevi și profesori sunt infectați cu COVID-19? Una spune inspectorul general, alta afirmă directorul unei școli și cu totul altceva DSP! Concluzia: presa minte! Situație halucinantă în învățământul gorjean, în privința acurateții datelor și numărului de infectări cu SARS-CoV-2, în rândul elevilor și cadrelor didactice. Într-o conferință de presă, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj, Dana Constantinescu, a afirmat că, luni, erau 14 elevi și 15 cadre didactice, în întreg județul, confirmate pozitiv, în urma testării. Directorul Școlii Generale ”C-tin Săvoiu” din Târgu-Jiu a infirmat cele spuse de inspectorul general, deși unitatea școlară fusese menționată ca având doi elevi infectați și două cadre didactice. Conform unei situații a DSP Gorj, la Școala ”C-tin Săvoiu”, sunt două eleve confirmate cu SARS-CoV-2. La scurt timp după ce declarația inspectorului general a apărut în presa locală, directorul Școlii Generale ”C-tin Săvoiu”, Oana Stelescu, le-a transmis dascălilor din instituția de învățământ că presa minte!

Comment here