Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Război între șefii primăriei! „Venea zilnic și-mi lua scaunul“. Primăria din comuna gorjeană Albeni este din nou în centrul atenției. Un nou scandal a izbucnit aici, protagonist fiind și de această dată primarul din localitate. Acesta este nemulțumit de activitatea viceprimarului și a decis să-l pedepsească, lăsându-l fără birou. Cei doi aleși locali sunt și colegi de partid la PNL, iar primarul Ionuț Stan a propus retragerea sprijinului politic pentru viceprimarul din Albeni. Marius Țîrcomnicu este viceprimar în Albeni și, la numai câteva luni de când a fost ales, se plânge de faptul că îi este aproape imposibil să-și desfășoare activitatea în condiții normale. Totul din cauza primarului.

Noua organigramă a municipiului Târgu-Jiu, contestată public. Consiliul Local al Municipiului Târgu-Jiu dezbate, astăzi, noua organigramă a primăriei. Consilierul PSD Luis Popa a lansat primele întrebări în spațiul public.Popa vrea să știe “de ce nu s-a făcut sau nu se face o dezbatere publică legată de acest proiect, ținând cont de importanța sa pentru această instituție, dar și pentru Municipiul Târgu-Jiu”. O altă nelămurire este dacă pentru modificările care vor avea loc s-a cerut avizul de la Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Luis Popa a ridicat mai multe probleme de procedură, dar și de altă natură. De exemplu, acesta se întreabă “cam câți oameni s-au transferat în ultimele luni de la Poliția Locală, de când s-a anunțat această reorganizare, în cadrul primăriei”.

Gorjonline: Restricții pe 56 de străzi și bulevarde din Târgu-Jiu. Consilierii municipali decid, astăzi, interzicerea parcării autoturismelor pe mai multe străzi din municipiu, în anumite zile și intervale orare. Motivul restricției este determinat de faptul că autoturismele parcate împiedică efectuarea măturării mecanice a străzilor. Sunt vizate 56 de străzi și bulevarde din Târgu-Jiu, iar conform programului de lucru, parcarea urmează să fie interzisă, în anumite zile ale săptămânii, între orele 2,00 – 10,30. Anul trecut, în luna aprilie, Edilitara Public SA, societatea Consiliului Local Târgu-Jiu, a achiziționat două automăturătoare stradale pentru care a plătit 1,4 milioane de lei.

Gorjeanul: Amendă penală pentru furt, achitată în rate. Un pensionar din județ a fost condamnat, în toamnă, la 2.700 de lei amendă penală pentru furt. Bărbatul din comuna Telești a sustras mai multe componente electrice dintr-o balastieră dezafectată. Pentru că nu are bani să-și achite integral amenda, bărbatul a fost păsuit de către instanță, urmând s-o plătească în 10 rate lunare.Profitând de faptul că stația de sortare din Telești nu era păzită, pensionarul a sustras mai multe tole și profiluri metalice, izolatori, tablă sau cabluri electrice. Bărbatul a recunoscut că, în repetate rânduri, a furat mai multe bunuri – componente electrice și bucăți de fier vechi, până când s-a electrocutat în timp ce încerca să taie o sârmă de pe stâlpul metalic pe care era montat transformatorul. Fosta balastieră și-a încetat activitatea la sfârșitul anului 2016. De atunci, locul a fost „vizitat” de diverse persoane în căutare de pietriș, betoane, fier sau cabluri electrice.

Comment here