Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Bătrân, depistat pozitiv cu COVID, după ce a fost vaccinat. E în stare critică la Terapie Intensivă. Un bărbat, în vârstă de 88 de ani, din Târgu-Jiu, a ajuns, miercuri dimineața, cu ambulanța la spital și a fost confirmat pozitiv în urma a două teste antigen pentru depistarea COVID-19, deși se imunizase cu vaccinul Pfizer-BIONTech, pe 20 ianuarie, respectiv 10 februarie a.c. Bătrânul se află internat la Terapie Intensivă, iar apropiații săi spun că după rapel, octogenarul a avut unele reacții adverse care au debutat cu episoade de pierderi a memoriei și până la frisoane și febră.

75 de candidați pe 6 posturi de asistenți fără concurs la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu. Două posturi vacante de asistent medical la Compartimentul suspecți ATI Covid al SJU Târgu-Jiu au făcut 23 de persoane să își depună dosarele pentru ocuparea acestora. Doar zece au trecut proba de dosar, chiar dacă posturile se ocupă fără concurs. Concurență a fost și pentru cele șase posturi de asistenți medicali debutanți, tot fără concurs, pentru același compartiment. 53 de persoane au concurat, doar jumătate au avut dosare incomplete. Au mai rămas în cursa 21 care vor susține proba de interviu pe data de 23 februarie. Posturile sunt valabile pe perioada stării de alertă.

Pandurul: Primele concedieri în „Mafia pădurilor”. Pădurarii implicați în tăierile și furturile de arbori din zona Peștișani-Tismana au fost concediați. Aceștia s-au adresat instanței, solicitând reangajarea și acordarea de despăgubiri bănești. Cei doi se află în prezent sunt control judiciar. La începutul lunii octombrie, șapte persoane au fost săltate în dosarul denumit de presă „Mafia pădurilor”. Pe lista reținerilor figurau și doi pădurari: Daniel Vasile Văcaru și Daniel Tănasie. La scurt timp după ce au fost reținuți, cei doi și-au pierdut locurile de muncă. Văcaru lucra la Ocolul Silvic Tismana din anul 1991. Pădurarul susține că măsura concedierii este una abuzivă, contractul de muncă putând fi, cel mult, suspendat, până la luarea unei decizii definitive în dosarul penal în care este implicat.

Impact în Gorj: Ce s-a stabilit în urma discuțiilor dintre sindicaliștii din CEO și conducerea Ministerului Energiei. Ministerul Energiei a emis un comunicat de presă în urma întâlnirii cu liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia (CEO) și Directoratul companiei. Ministrul Virgil Popescu le-a spus celor prezenți că sprijină aprobarea Planului de restructurare de către Comisia Europeană. ”De asemenea, domnul ministru a menționat faptul că în această perioadă reprezentanți ai conducerii executive ai Complexului Energetic Oltenia, împreună cu experți din Ministerul Energiei pregătesc răspunsurile scrise la lista întrebărilor clarificatoare care sunt cuprinse în procedura intitulată „Investigație”, în termenele prevăzute“, se arată în comunicatul Ministerului Energiei. O altă temă discutată s-a referit la acordarea de compensații salariaților care pleacă din cadrul companiei.

Comment here