Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: O săptămână de la redeschiderea școlilor. Numărul infectărilor în rândul elevilor s-a DUBLAT! Trei localități, în scenariul ROȘU. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj a făcut public Protocolul de testare rapidă, antigen COVID-19, în unitățile de învățământ, elaborat de Ministerul Sănătății, precum și formularul pentru testarea rapidă, în vederea depistării SARS-CoV-2 la elevi. Trebuie spus că după numai o săptămână de la redeschiderea şcolilor în Gorj se observă o creştere a incidenţei cazurilor de COVID-19 de la 1,15 la 1,33 la o mie de locuitori. Mai mult, dacă pe 8 februarie, erau 32 de localități cu incidență peste 1 și 11 cazuri confirmate la tineri cu vârsta de 19 ani, după numai opt zile în mai mult de jumătate din localitățile din Gorj acest prag a fost depășit, iar cazurile de infectări la tineri s-a dublat.

Gorjonline: Un miliard de lei vechi, cadou de la Primăria Turceni pentru firma fostului jurnalist Daea! Cel care înfiera presa locală pentru așa zise practici clientelare s-a dedulcit la banii publici. Marius Ilie Daea, un fost jurnalist eșuat pe la periferia presei locale, dar recuperat, pentru o vreme, și finanțat de asociațiile și fundațiile sorosiste, a schimbat principalul obiect de activitate al SRL-ului al cărui unic asociat este, din ”baruri și alte activități de servire a băuturilor alcoolice”, în ”activități ale agențiilor de publicitate” și face exact ce clama, în urmă cu patru ani, în cadrul unui așa zis proiect de decredibilizare a presei: stă cu mâna întinsă la fondurile publice. Concret, firma fostului jurnalist a primit mai multe contracte, exclusiv prin încredințare directă, de la instituții publice, pentru diverse servicii de informare, publicitare sau de consultanță, patru dintre acestea, în numai un an, de la Primăria Turceni, pentru editarea ziarului în care i se ridică osanale primăriței din localitatea de baștină a lui Daea.

Pandurul: Cochină: A fost o mare dezamăgire pentru mine. Fostul inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Maria Cochină, vorbește despre demiterea sa. Aceasta spune că este profund dezamăgită de decizia pe care au luat-o colegii săi de partid. Dezamăgită de cele întâmplate, fosta șefă a ISJ Gorj spune că a muncit mult în partidul din care face parte, iar o explicație nu i-a fost oferită. ”A fost o mare dezamăgire pentru mine. Nu am avut niciun fel de explicație, nu mi s-a spus nimic. Probabil aceasta este răsplata pentru mai mult de 10 ani de activitate în cadrul partidului. Am avut un comportament vertical în conformitate cu respectarea legislației școlare”, a spus Maria Cochină.

Impact în Gorj: Care este cea mai dificilă clarificare la care CEO trebuie să răspundă Comisiei Europene. Complexul Energetic Oltenia (CEO) va trimite până la sfârșitul acestei săptămâni clarificările solicitate de Comisia Europeană, care a deschis o „investigație aprofundată“ a Planului de restructurare. Cea mai delicată problemă este legată de prețul certificatului de carbon, care a ajuns la aproximativ 40 de euro: „Planul de restructurare a fost notificat în data de 4 decembrie, iar Comisia avea un termen de 60 de zile pentru a-și spune punctul de vedere pe acest plan de restructurare. Dacă erau elemente care să inducă la neaprobarea Planului de restructurare probabil că ni se aducea la cunoștință până în momentul notificării, atunci când am fost în dezbatere a Planului de restructurare, în perioada iunie-noiembrie și nu cred că eram invitați să notificăm oficial Planul de restructurare. Probabil, ca urmare a analizei a Comisiei tehnice de la Comisie au fost identificate câteva probleme și îngrijorări care trebuie lămurite cu Comisia. Ne-au fost trimise aceste solicitări, iar până la sfârșitul săptămânii vom formula răspunsurile pe observațiile primite de la Comisia Europeană. Singurul lucru care s-a schimbat este prețul certificatelor de CO2, care a crescut de la 26-30 de euro, care erau estimările noastre în Planul de restructurare la aproximativ 40 de euro. Acele estimări nu au fost făcute întâmplător și au la bază estimări ale unor societățile de prognoză. Toate măsurile însemnau niște costuri. Trebuie să căutăm soluții pentru a acoperi această diferență. Restul precizărilor sunt formale, legate de cât de sigură este sursa proprie, care sunt capacitățile la începutul Planului de Restructurare, care este cota de piață la început și care este cota de piață la finalul Planului de restructurare; rata capitalului investit. Sunt întrebări normale care vor fi lămurite“, a spus Daniel Burlan, președintele Directoratului CEO la o emisiune.

Comment here