Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Maria Cochină a fost înlocuită de la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Locul acesteia a fost luat de către Dana Constantinescu, inspector de specialitate în cadrul ISJ Gorj și purtătorul de cuvânt al instituției, care ocupă, totodată, și funcția de consilier județean PNL. Mariei Cochină i se reproșează lipsa de colaborare cu ceilalți colegi și decizii total eronate, care au dus la demisia a mai multor membri din cadrul Consiliului de Administrație al ISJ Gorj. Și modul în care a fost decisă desființarea unor clase a IX-a de la mai multe licee, ca urmare a reducerii populației școlare a creat multe tensiuni. De asemenea, mai mulți primari liberali s-au plâns de comportamentul fostei inspectoare.

Gorjonline: Șeful CEO: Am speranța că Planul de restructurare va fi aprobat! Președintele Directoratului CE Oltenia, Daniel Burlan, s-a declarat optimist în privința aprobării Planului de restructurare și decarbonare a companiei energetice, aflat la Comisia Europeană. Șeful CEO a vorbit, la un post local de televiziune, și despre plecările din cadrul companiei, în acest an, în sensul în care se estimează că 440 de salariați vor îndeplini condițiile de pensionare, iar alți 300 urmează a fi disponibilizați. Burlan a clarificat și problema celor 160 de angajați ai producătorului energetic care cumulează pensia cu salariul, în cazul acestora compania luând decizia de a le întrerupe contractele de muncă. Daniel Burlan a declarat că nu există elemente care să poată determina Comisia Europeană să nu aprobe Planul de restructurare și decarbonare al CE Oltenia.

Pandurul: Monument prăbușit. Primar: „Nu e mare lucru. Ce se face atâta caz!“. Un conac construit în secolul XIX, care i-a aparținut fostului prefect de Gorj, Nicolae Tomovici, a început să se dărâme. Este vorba despre un monument istoric de interes local, care a fost donat în urmă cu câțiva ani autorităților locale din Plopșoru. Un perete al conacului a cedat sub privirile localnicilor, dar și ale autorităților care ani la rând nu au reușit să identifice o sursă de finanțare și să realizeze un proiect pentru reabilitarea conacului. Totul s-a rezumat doar la planuri pe hârtie. Nici acum, când conacul a început să se dărâme, această problemă nu reprezintă o prioritate pentru autoritățile locale. ”A căzut un perete. Ce se face atâta caz? Nu este mare lucru. Este doar o problemă oarecare. Nu e ceva alarmant. Vorbim aici de o casă care nu a fost făcută cu materiale de calitate. Peretele care a căzut a fost făcut din cărămidă nearsă. Nu avea cum să reziste. M-am consultat și eu cu mai multe persoane și așa mi s-a spus”, a declarat primarul din Plopșoru, Petre Grigorie.

Gorjeanul: Mineritul, sărăcie lucie! Condițiile inumane de care beneficiază minerii de la Cariera Husnicioara. O salariată a Carierei Husnicioara, unitate minieră aflată în subordinea Complexului Energetic Oltenia, a arătat ce condiții au la vestiare și la grupurile sanitare angajații acestei societăți. Într-o serie de fotografii, postate pe rețele de socializare, se văd cu ușurință pereți scorojiți, igrasie, mizerie, dar și obiecte sanitare vechi, mizere și incomplete. Chiuvetele din spațiile comune nu au robineți, mizeria este la ea acasă, iar WC-urile turcești sunt antice și ruginite. Cariera Husnicioara va fi închisă potrivit noului plan de restructurare al companiei.

Comment here