Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Șefa ISJ Gorj, pe “făraș”?! Liberalii i-au pus gând rău șefei Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Maria Cochină și-a supărat colegii de partid după desele gafe pe care le-a făcut de când a devenit inspector general, astfel că a fost propusă înlocuirea ei din funcție. Vicepreședintele PNL Gorj, Liviu Cotojman, a confirmat că se așteaptă înlocuirea Mariei Cochină. Este analizată și activitatea altor directori de instituții din județ. Liviu Cotojman a explicat că se dorește un om profesionist în fruntea învățământului din Gorj. În plus, adaugă liberalul, toate gafele sale se sparg în capul partidului.

Bătrână, de 88 de ani, înghețată și derutată în fața spitalului. Caz revoltător la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu. O bătrână de 88 de ani, care a fost adusă cu salvarea duminică dimineața după ce s-a lovit la mână, a fost dată afară din spital după ce a primit îngrijiri medicale. Femeia a fost găsită pe o bancă în fața unității spitalicești mai mult înghețată, cerând informații trecătorilor cum poate să ajungă acasă. Un taximetrist a dus-o în comuna Roșia de Amaradia, acolo unde locuiește bătrâna.

Impact în Gorj: Două angajate de la DGASPC Gorj, infectate cu COVID-19 după efectuarea rapelului. Două angajate de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj au fost depistate cu COVID-19, cu toate că efectuaseră rapelul vaccinului Pfizer. Testarea salariaților se efectuează în mod periodic, la două săptămâni. Cele două angajate nu aveau simptome, dar au fost depistate pozitiv, deși efectuaseră rapelul cu câteva zile înainte.

Gorjonline: Lipsă de medici la Centrul de vaccinare din Motru. Centrul de vaccinare anti-Covid, înființat la Motru, se confruntă cu o mare problemă, întâlnită și în alte centre similare din județ și din țară. Este vorba despre lipsa medicilor care trebuie să asigure prepararea dozelor de vaccin cât și verificarea medicală a pacienților veniți la vaccinare. În acest sens, pentru asigurarea schimbului unu, știut fiind că programul este de la 8.00-20.00 zilnic, dar și că în centre  sunt medici de familie, apare problema că se suprapune programul de la vaccinare cu cel de la cabinete. În toată această perioadă, de o luna de zile, medicii de familie au făcut eforturi să asigure ambele activități, luându-și concedii, ziler libere dar nu mai pot face asta în perioada următoare. În acest sens, primarul de la  Motru, Cosmin Morega, s-a adresat DSP Gorj pentru a sprijini centrul cu medici dar și Spitalului Municipal Motru.

Gorjeanul: Ger bocnă la Rânca! Temperaturi de minus 22 de grade Celsius. Weekend-ul care tocmai a trecut a fost unul în care iarna și-a arătat din plin colții la Rânca. Vântul a suflat aici cu putere și a viscolit zăpada, mai ales în zona Păpușa, unde termometrele au arătat temperaturi cu care puțină lume poate spune că este obișnuită. Chiar și așa pârtiile au fost pline de turiști, iar în stațiune aglomerația de mașini a devenit parte din realitatea locului. Telescaunul de la Păpușa a rămas închis în cursul zilei de sâmbătă pentru că vântul a suflat aici toată ziua. Angajații domeniului schiabil au muncit din greu pentru a încerca să mențină pârtia și instalația deschise, dar eforturile lor au fost zadarnice în condițiile meteo din acel moment.

Comment here