Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Banii pentru CE Oltenia și pentru finanțarea proiectelor de infrastructură rutieră din Gorj, incluși în Bugetul României. Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021, publicat, joi seară, pe site-ul Ministerului Finanțelor, include banii pentru acoperirea cheltuielilor cu certificatele de CO2 la Complexul Energetic Oltenia, sub condiția ca producătorul energetic să implementeze, până în anul 2025, unele măsuri tehnice și tehnologice, organizaționale și manageriale, precum și de protecția mediului, respectiv financiare. Îmbucurător pentru gorjeni este și faptul că în proiectul de buget al României, pentru acest an, sunt prinse sume pentru deblocarea unor investiții în infrastructura rutieră care au ținut izolat Gorjul în ultimii ani, dar și pentru continuarea lucrărilor la Varianta de ocolire a municipiului Târgu-Jiu.

Impact în Gorj: 5 elevi depistați cu coronavirus. Situație îngrijorătoare la nivelul unităților de învățământ din Gorj. Patru elevi și un preșcolar au fost depistați cu coronavirus. Între timp crește și numărul profesorilor infectați cu virusul care a cuprins mapamondul. Inspectoratul Școlar Județean Gorj a anunțat 17 cazuri noi de coronavirus în rândul profesorilor și angajaților din învățământ. Totodată, au fost depistați și patru elevi infectați cu SARS CoV2. Și preșcolarii unei grădinițe au fost trimiși acasă după ce un copil a ieșit pozitiv în urma testării. “Au fost confirmați cinci elevi din județul Gorj cu coronavirus. Vorbim despre un elev al Școlii Gimnaziale din Scoarța, unul la Școala “Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu, unul de la Colegiul “Gheorghe Magheru”, unul de la liceul din Roșia Jiu dar și un preșcolar de la grădinița “Sfântul Stelian”. În acest caz, toată grupa a intrat în izolare”,a transmis reprezentantul ISJ Gorj.

Pandurul: Care sunt Criticile lui Rușeț la adresa foștilor lui colegi lideri sindicali. „Săptămâna trecută arunca cu noroi în Nicu Bunoaica. Apoi l-am văzut alături de el”, e dezvăluirea prin care Ion Rușeț arată cu degetul zâzania dintre liderii de sindicat care protestează în Piața Prefecturii de câteva zile. În plus, Rușeț vede în manifestarea din centrul orașului și o revoltă sindicală. „Văd o întrecere în comunicarea publică a liderilor de sindicat. “Noi ne-am întâlnit cu parlamentarii de Gorj!” „Noi ne vom întâlni cu parlamentarii de Gorj”. Suntem în piață unii, îi negăm pe alții. Am văzut o scenetă care, ca om, sigur că nu mi-a plăcut. În comisia de negocieri, săptămâna trecută, un lider de sindicat arunca cu noroi spre liderul din piață, Nicu Bunoaica. L-am văzut acum alături de el la întâlnirea cu PSD. Sunt situații care nu sunt plăcute”, a comentat Ion Rușeț protestele din centrul orașului, manifestări la care au participat zeci de mineri și mai mulți lideri de sindicat din cadrul companiei.

Gorjeanul: REVOLTĂTOR! Ajutor social de 15 lei, pentru o familie din Albeni! De multe ori, legile sunt făcute fără să fie luate în calcul toate situațiile pe care ar trebui să le reglementeze, iar în funcție de prevederile acestora ajunge să se creeze dezechilibre aberante. Așa se face că o tânără de numai 32 de ani din Albeni, mamă a unui copil în vârstă de 13 ani, beneficiază de un ajutor social de numai 15 lei, care reprezintă diferența dintre pensia de întreținere a minorului și nivelul lunar al ajutorului social pentru familia compusă din două persoane, adică 255 de lei, prevăzut de legislația în vigoare. Femeia spune că îi este imposibil să-și crească copilul cu acea sumă, așa că nu i-a mai ridicat pe cei 15 lei de câțiva ani, considerând o bătaie de joc la adresa persoanelor nevoiașe și a mers la muncile câmpului, cu ziua, la făcut de betoane sau la cărat de piatră.

Comment here