Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Pensionarul vaccinat greșit – „Sunt bine”! Pensionarul din Târgu-Jiu, care marți a fost vaccinat la rapel cu un alt ser decât cel folosit în doza 1, se simte bine și spune că nu are probleme de sănătate după încurcătura de care a avut parte. Bărbatul, de 69 de ani, spune că el ar fi întrebat dacă doza folosită este de la Pfizer-Biontech și ar fi primit un răspuns pozitiv, ulterior aflând că a fost folosit un vaccin de la Moderna. „Persoana de la Moderna a tăcut, s-a blocat, a intrat înăuntru, a auzit discuțiile și medicul coordonator, după care le-am povestit ce s-a întâmplat. Mai departe la calculator nu au putut să îmi scoată adeverință că am fost vaccinat cu Moderna, dar nu s-a putut datorită programului. Mi s-a eliberat adeverință cu Pfizer și pe verso mi s-a scris cu ștampilă de la medicul de acolo că s-a folosit alt vaccin la rapel. Sunt bine!” spune Vasile Văduva. Acesta a fost sunat, ieri, și de primarul Marcel Romanescu, edilul dorind să afle care îi este starea de sănătate.

Gorjonline: MAFIA imobiliară din Primăria Târgu-Jiu, îngenunchiată! Autorizația de construire, eliberată pe baza unor documente falsificate, ANULATĂ. Tribunalul Gorj a admis, miercuri, 10 februarie a.c., acțiunea formulată de Instituția Prefectului și a dispus anularea autorizației de construire emisă de Primăria Tg-Jiu pentru lucrări de supraînălțare a unui imobil de pe strada 22 Decembrie 1989 , care aparține afaceristului Alin Cucăilă. Autorizația avea ca suport documente falsificate, iar Inspectoratul Județean în Construcții (IJC) Gorj a descoperit, în urma unui control, o serie de neconformități care vizau nerespectarea prevederilor legale și a dispus, în urmă cu un an, sistarea lucrărilor. Judecătorii au admis și cererea de intervenție a asociației Grupul de Acțiune în Interes Public (GAIP), reprezentată de jurnalistul Narcis Daju, cel care a descoperit întreg fundamentul infracțional și, în acest fel, a reușit să îngenuncheze susținătorii din Primăria Tg-Jiu ai mafiei imobiliare care a feliat orașul.

Pandurul: Mari investiții blocate în Gorj. Miruță: Centura începe în cinci zile. Se fac noi promisiuni pentru deblocarea marilor proiecte de investiții din Gorj. De această dată, noile termene nu vin de la liberali, ci de la liderul USR Gorj. Deputatul Radu Miruță a anunțat că, în cinci zile, se va semna ordinul de începere a lucrărilor pentru centura municipiului Târgu-Jiu. Parlamentarul a anunțat că a purtat mai multe discuții cu ministrul Transporturilor despre proiectele blocate din județul Gorj. Deputatul a mai dat asigurări că s-au rezolvat problemele de avizele de mediu pentru suprafețele împădurite din zona Lainici, unde va fi construită o parcare de câteva sute de locuri. A fost adjudecat deja contractul, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor și deja excavatoarele au început să mute pământul în zona Mânăstirii Lainici.

Impact în Gorj: Protestul minerilor și energeticienilor din CEO se extinde la Craiova. Protestul minerilor și energeticienilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) se extinde și în Bănie. Angajaţii SE Craiova II vor să picheteze Prefectura Dolj pe motiv că ar putea fi disponibilizaţi. Sindicatul Liber Independent CET Craiova II a solicitat Primăriei Craiova să autorizeze o pichetare a Prefecturii Dolj şi a sediilor partidelor parlamentare din Craiova, în perioada 22-25 februarie, între orele 10.00 – 13.00. Protestatarii sunt angajaţi ai Sucursalei Electrocentrale (SE) Craiova II, componentă a Complexului Energetic Oltenia (CEO). Motivul este că externalizarea SE II, aşa cum apare în Programul de restructurare întocmit de CEO, va duce la disponibilizări de personal şi chiar la punerea în pericol a alimentării cu energie termică a oraşului Craiova.

Comment here