Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Gafă de proporții! Pacient vaccinat cu „Pfizer-BioNtech“, imunizat la rapel cu „Moderna“. Un pacient, care  s-a prezentat, marți, la centrul de vaccinare anti COVID-19 din cadrul Stadionului Municipal a primit rapelul cu vaccinul de la „Moderna“, deşi prima doză a fost de la „Pfizer-BioNtech“. Purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Târgu Jiu, Adrian Drulă, a confirmat că pacientului i s-au făcut două doze de vaccin de la companii diferite. Acesta a precizat că pacientul nu prezintă simptome şi că se află sub observaţie medicală. Asistenta care se face vinovată de această eroare este angajata Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Poliția Gorj a deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de neglijență în serviciu.

Gorjeanul: 6000 de euro pe lună, pentru un fost polițist din Gorj! David Alexandru Burghiu, care a lucrat timp de trei ani la Serviciul de Informații și Protecție Internă(SIPI) Gorj, face parte din Consiliul de Administrație al Metrorex, o companie cu mari pierderi financiare. Deși Metrorex a avut pierderi de peste 331 de milioane de lei, anul trecut, gorjeanul Burghiu a încasat și încasează lunar 37.527 de lei, o indemnizație uriașă pentru că face parte din acest for de conducere. Gorjeanul Burghiu a intrat în atenția presei centrale, după ce și-a publicat declarația de avere.

Pandurul: Primăria care funcționează doar să plătească salarii. Situație dificilă pentru autoritățile din comuna gorjeană Aninoasa. Primăria nu are bani suficienți nici să asigure partea de funcționare a instituției. De investiții, nici nu încape vorba cel puțin în viitorul apropiat. Banii care sunt colectați din taxe și impozite sunt insuficienți ca localitatea să se mai poată dezvolta. Pentru că bugetul încă nu a fost aprobat, primarul Ilie Petroi a asigurat pentru moment doar salariile și facturile la utilități. Edilul spune că taxele și impozitele colectate de la localnici se apropie de 80%. Cu toate acestea, nu sunt fonduri suficiente să fie făcute și investiții.

Gorjonline: Imagini cu orașul Rovinari surprinse în filmul cunoscutului antreprenor Ștefan Mandachi. Cunoscutul antreprenor sucevean Ștefan Mandachi, a lansat, anul trecut filmul documentar „30 de ani și 15 minute”. Acesta atrage atenția asupra lipsei de autostrăzi din România care duce ca țara noastră să fie cea cu cel mai mare număr de accidente rutiere grave din Uniunea Europeană.Pe contul personal de Facebook, Ștefan Mandachi, a publicat o imagine realizată în timpul filmărilor în care apare Termocentrala Rovinari. Filmul, regizat și produs de Ștefan Mandachi, prezintă imaginea unei Românii clădită din promisiuni deșarte, a unei țări fără autostrăzi, în care, anual mor peste 2.000 de oamenii în accidente rutiere.

Marian Rotaru, directorul demis căruia o subalternă îi făcea pedichiura, repus în funcție de judecători. Directorul din Primăria Târgu-Jiu care a fost surprins, în timpul programului, în timp ce o angajată îi făcea pedichiura, se poate întoarce în funcție. Fostul director al Direcției de Patrimoniu Târgu Jiu, Marian Rotaru, a fost demis în momentul în care șefii săi au aflat de incident. După ce imaginile au apărut în spațiul public, directorul nu a contestat acest lucru, a spus doar că s-ar fi întâmplat o singură dată și că ar fi cedat la rugămințile subalternei. Primarul din Târgu-Jiu a dispus efectuarea unei anchete interne, iar comisia de disciplină a propus, la final, demiterea lui Rotaru. Acesta a contestat decizia și a avut recent câștig de cauză la Tribunalul Gorj. Decizia nu este una definitivă. Ea poate fi contestată de juriștii Primăriei Târgu Jiu.

Comment here