Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Un medic de la Spitalul de Urgență din Târgu Jiu strigă după ajutor. Inevitabilul se pare că s-a produs, iar temerile și totodată avertizările medicilor se adeveresc. Este vorba de bolnavii cronici care, din cauza pandemiei, nu au beneficiat de tratament și supraveghere medicală ca în trecut, iar afecțiunile de care suferă încep să se decompenseze. Potrivit datelor oferite de Observatorul Român de Sănătate, peste 50% din bolnavii cronici sunt în această situație, iar asta înseamnă deteriorarea stării de sănătate, urmată de o perioadă de presiune pe sistemul medical. Acest fenomen s-a declanșat la nivelul Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu. Un medic de la Unitatea de Primiri Urgențe strigă după ajutor la aproximativ un an de la declanșarea pandemiei de coronavirus și în România. ”La urgență la Târg-Jiu suntem asaltați de o mulțime de cazuri cronice. SOS!”, este apelul medicului Liliana Vochița Puiu Crăciun.

Impact în Gorj: Rânca, „desființată“ de un turist: „Reprezintă expresia absolută a capitalismului sălbatic“. Un turist care vine la Rânca de două decenii a relatat, pe pagina sa Facebook, ultima experiență trăită în stațiunea gorjeană. Bogdan Demetrescu a comentat că la Rânca s-a construit în mod haotic, punându-se pe primul loc interesul investitorilor din zonă, și nu cel al turiștilor, care sunt nevoiți să își facă loc cu mare dificultate printre mașini deoarece nu există trotuare pe care să se poată deplasa: „Pentru mine Rânca reprezintă expresia absolută a capitalismului sălbatic din turismul românesc. Trei proprietari de teren, construcții haotice și o lipsă completă de viziune în privința dezvoltării stațiunii. În toată stațiunea nu există trotuare, iar turiștii înaintează cu greu printre mașinile blocate pe drum în căutarea unui loc de parcare iluzoriu” a comentat turistul.

Gorjonline: Imobil cu fundament penal! Judecătorii decid dacă anulează autorizația afaceristului Cucăilă, emisă în baza unui document falsificat! Plângere la Parchetul General. Tribunalul Gorj judecă de mai bine de un an o acțiune formulată de Instituția Prefectului prin care a solicitat anularea unei autorizații de construire emisă de Primăria Târgu-Jiu pentru lucrări de supraînălțare a unui imobil care aparține afaceristului Alin Cucăilă. Autorizația are ca suport documente falsificate, iar Inspectoratul Județean în Construcții (IJC) Gorj a descoperit, în urma unui control, o serie de neconformități care vizează nerespectarea prevederilor legale și a dispus sistarea lucrărilor. Jurnalistul Narcis Daju a sesizat, recent, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și a cerut procurorilor să demareze cercetări penale pentru identificarea tuturor persoanelor și instituțiilor implicate în posibilele fapte infracționale în legătură cu aceste aspecte.

Gorjeanul: Patron din „Mafia permiselor”, reabilitat la instanță! La peste șapte ani de la celebrele descinderi ale procurorilor în dosarul „Mafia Permiselor”, ce s-a lăsat cu rețineri ale unor instructori auto sau medici implicați în rețeaua pe care anchetatorii o doreau devoalată, unul dintre puținii inculpați din acest dosar a obținut în instanță reabilitarea sa. Marea anchetă a procurorilor Parchetului General a fost atunci „spartă” în mai multe dosare de care, între timp s-a ales praful. Doar în dosarul în care au fost trimiși în judecată câțiva instructori auto acuzați că aranjau dosarele candidaților s-au pronunțat condamnări cu suspendare, unul dintre cei în cauză reușind acum să obțină reabilitarea sa. Altfel spus, legal a trecut perioada în care pedeapsa cu suspendare primită de la instanță mai putea figura în cazierul său. Gheorghe Frățilescu a primit o condamnare de 2 ani și 6 luni cu suspendare, la un moment dat Tribunalul Gorj dispunând un termen de supraveghere de 6 ani și 6 luni. Decizia a fost însă anulată ulterior la Curtea de Apel Craiova, iar inculpatul a rămas doar cu pedeapsa cu suspendare, acum el putând să ceară judecătorilor să fie reabilitat.

Comment here