Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Focar de COVID la Psihiatrie! Secția, în CARANTINĂ! Peste 20 de pacienți, internați cu afecțiuni severe în Secția Psihiatrie Cronici a Spitalului Orășenesc Turceni, au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2, în ultimele două săptămâni, iar reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj au decis să impună carantina în secția respectivă. Primarul orașului Turceni, Cristina Cilibiu, a declarat că bolnavii au fost internați la Târgu-Jiu, în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență și la spitalul suport COVID de Târgu-Cărbunești. ,,Au fost mai multe cazuri de infectări la Psihiatrie, iar unii dintre pacienți au fost trimiși către spitalele de la Târgu-Jiu și Târgu-Cărbunești. O parte a și revenit, după internare. Ei nu înțeleg de ce să stea distanțați, așa că e destul de complicat să poată respecta regulile. Din câte știu eu, au fost numai pacienți infectați”, a afirmat Cilibiu.

Gorjonline: SCHIMBARE MAJORĂ, în legătură cu REDESCHIDEREA ȘCOLILOR, în Gorj! Jumătate din județ, în scenariul GALBEN, un liceu din Târgu-Jiu, în scenariul ROȘU. Direcția de Sănătate Publică Gorj a publicat, sâmbătă, incidența calculată pe localitățile din județ cu cazurile confirmate de COVID-19, în ultimele 14 zile, document de referință pe baza căruia Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției a stabilit după ce scenariu se vor redeschide cele 472 de unități de învățământ din Gorj. Elevii Colegiului Tehnic Nr.2 din Târgu-Jiu nu au revenit la școală, începând de astăzi, ci vor continua cursurile în sistem online. Decizia aparține consiliului de administrație al unității de învățământ, din cauză că mai multe cadre didactice, dar și personal auxiliar, printre care și ambii fochiști, au fost confirmați ca fiind infectați cu virusul SARS-CoV-2. În 30 de localități din județ, printre care orașele Novaci, Țicleni, Turceni și municipiul Târgu-Jiu, în care incidența este mai mare de 1, dar mai mică sau egală cu 3, școlile s-au redeschis în scenariul galben.

Impact în Gorj: Nume surpriză pe lista candidaților USR pentru postul de prefect al județului Gorj. 12 candidați s-au înscris în cursă. Potrivit lui Radu Miruță, președintele USR Gorj, interviurile au început de ieri. „Am stabilit o serie de criterii: activitate profesională, implicare în politică, vulnerabilitate în spațiul public, seriozitate în privința echipei. Fiecare membru din conducerea filialei dă câte un punctaj de 1 la 10 la fiecare din aceste criterii“, a precizat Radu Miruță. Potrivit acestuia, printre candidați se află și arhitectul Corneliu Răducan, fost candidat la Senat din partea USR, care anunțase, inițial, că nu este interesat de această funcție, deoarece vrea să se dedice în continuare biroului de arhitectură pe care îl deține.

Gabriela, fetița din localitatea Pișteștii din Deal, comuna Scoarța, care își dorea să primească de ziua sa de naștere lemne, pentru a nu mai suferi de frig, a avut parte de o zi de naștere mai mult decât a visat. Aceasta a împlinit, vineri, vârsta de 11 ani, iar mai mulți gorjeni cu suflet mare au venit să o viziteze, încărcați cu multe cadouri. A primit un tort foarte frumos, al doilea din viața sa, după cel primit în urmă cu câteva zile de la băcița Mărioara de la Novaci, dulciuri, rechizite, haine și alte daruri.

Pandurul: Cine conduce Pro România în Gorj. Fostul deputat Alin Văcaru a renunțat la șefia filialei Gorj a Pro România. Funcția a fost preluată interimar de Mihai Prunariu, consilier județean. Văcaru a optat să rămână cu funcția de secretar general la nivel național, în încercarea de a reconstrui organizația care nu a reușit, la finalul anului trecut, să facă pragul electoral pentru a intra în parlament. Fără reprezentare parlamentară, formațiunea riscă să își piardă și aleșii locali din teritoriu, care s-ar putea orienta spre alte partide în perspectiva alegerilor în 2024. Deja speculații în acest sens au apărut cu privire la primarul din Dănești, Mădălin Paliță, care a negat ulterior o astfel de posibilitate.

Comment here