Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Primar: Cel mai târziu la toamnă o să avem guvernare PNL-PSD. Alianța PNL-USR a început să scârțâie, spun surse politice, și se simte asta și în teritoriu, nu doar la nivel național. Nici nu s-au împărțit bine funcțiile, ministerele și prefecturile, și deja se pare că cei din alianță nu se mai înțeleg. Ipoteza vine chiar de la un primar cu state vechi în Partidul Social-Democrat. Sorin Bucurescu vorbește despre noua alianță care va deveni funcțională cel mai târziu din toamnă. ”Se pare că PNL cu USR este deja la capătul răbdării. Cei de la USR cer multe, cer bani, cer funcții, au pretenții, iar dacă stăm să analizăm puțin rezultatele celor două formațiuni politice, cei de la USR nu pot pretinde prea multe. Exceptând PSD care a câștigat alegerile parlamentare, din alianța asta PNL a ieșit pe primul loc și nu poate împărți cu USR. Acum e o incertitudine totală cât va dura situația asta. Cert este faptul că, de la vară, cel târziu din toamnă, va fi o alianță PNL-PSD. A mai fost USL, dar de această dată va fi o alianță fără să se împartă funcții și ministere, va fi o alianță forțată de USR”, consideră Sorin Bucurescu.

Gorjeanul: Morega anunță cum se va restructura CEO: 8000 de salariați, trimiși acasă și două cariere închise. În cadrul unei conferințe de presă a Institutului de Analize și Investigații Publice, Dan Morega a prezentat planul de restructurare al CE Oltenia. Președintele IAIPP a menționat că este îngrijorat de cifrele din documentul primit de la Complexul Energetic Oltenia, care subliniază că 8000 de salariați vor părăsi compania ,,natural”, adică prin ieșirea la pensie. Fostul deputat susține că salariații vor fi, de fapt, forțați, să plece acasă, asta și pentru că două cariere, Husnicioara și Peșteana, se vor închide. Energia prin panouri fotovoltaice nu va avea nevoie de prea mult personal, iar acest lucru va fi un beneficiu pentru companie, dar o pierdere pentru salariați. Morega susține, în schimb, c-ar trebui să plece șefii din CEO, mai ales cei care acumulează pensia cu salariul.

Gorjonline: Amănunte șocante, în cazul morții tânărului taximetrist! Ce s-a găsit în mașina acestuia, în pădure la Drăgoieni. Un apel pe o rețea de socializare, apărut miercuri dimineața, anunța dispariția unui tânăr taximetrist din Târgu-Jiu, care plecase, cu două zile în urmă, la serviciu și nu a mai revenit acasă. O prietenă a mamei tânărului îi ruga pe toți cei care l-au văzut pe Vasile Cioboiu, în vârstă de 38 de ani, taximetrist în Târgu-Jiu, să anunțe poliția. Femeia spunea că bărbatul a fost dat dispărut din data de 1 februarie a.c., cu mașină cu tot, o Dacia Sandero, albă. Mesajul a fost distribuit și de fratele taximetristului și făcea apel la toți cei care l-au văzut să-l anunțe. În cursul după-amiezii, vestea că tânărul a fost găsit mort, în mașină, la marginea pădurii din cartierul Drăgoieni, a căzut ca un trăsnet pe cei apropiați, dar și pe colegii acestuia care au venit în grabă la locul respectiv. Tânărul taximetrist a fost găsit, de către organele de cercetare penală, căzut, într-o parte, de pe bancheta din spate, înspre scaunele din față. Se descălțase, iar ghetele se aflau lângă el, în partea din spate a mașinii. Din poziția în care se afla părea că stătuse pe spate, pe bancheta autoturismului.

Romanescu o susține pe Constantina Diță-Tomescu pentru șefia FRA. Constantina Diță-Tomescu, multiplă campioană și cetățean de onoare al municipiului Târgu-Jiu, l-a vizitat pe primarul Marcel Romanescu, miercuri, la sediul instituției. Sportiva a venit însoțită de Răzvan Enescu, un alt sportiv care deține nu mai puțin de 44 de titluri de campion național la săritura cu prăjina. În cadrul întâlnirii s-au purtat discuții despre sportul autohton și despre planurile pe care le are pentru atletismul romanesc. Tomescu va candida pentru șefia Federației Române de Atletism iar Marcel Romanescu a anunțat c-o va susține.  

Comment here