Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Târgu-Jiu, groapa de gunoi a Olteniei. Deșeuri din Vâlcea, depozitate în județul lui Brâncuși. Florin Nicolaescu, administratorul SC Sacomet, firma care administrează groapa de gunoi de la Măldăreşti, din județul Vâlcea, de lângă localitatea Horezu, a declarat pentru publicația Gazeta Vâlceană că deșeurile care nu pot fi sortate, cele mai nocive pentru mediu, sunt aduse la groapa ecologică din Târgu-Jiu: „Deşeurile care nu pot fi sortate nu rămân acolo, aşa cum greşit se interpretează, ci sunt transportate la Târgu- Jiu, la groapa de gunoi administrată de Polaris Mediu SRL, societate cu care am contract. Pot prezenta oricând, oricui, contractul între Sacomet şi Polaris, cum de altfel, l-am mai şi prezentat. De asemenea, pot prezenta şi note de cântar care să ateste că noi, cu adevărat ducem gunoiul la Polaris” a declarat Nicolaescu. Locuitorii din mai multe zone ale municipiului Târgu Jiu, aflate în apropierea depozitului de gunoi, se plâng de mirosul insuportabil. Oamenii au protestat de mai multe ori, ultima acțiune desfășurându-se la sfârșitul săptămânii trecute.

Gorjeanul: Horațiu Gorun, secretar general al guvernului. Liberalul Horațiu Gorun a fost numit în funcția de secretar general al guvernului. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial. Horațiu Gorun a fost, în Cabinetul Orban, secretar general adjunct al Ministerului Finanțelor. Secretariatul General al Guvernului este o structură cu personalitate juridică în cadrul aparatului de lucru al guvernului. El are rolul de a asigura derularea operațiunilor tehnice aferente actelor de guvernare, rezolvarea problemelor organizatorice, juridice, economice și tehnice ale activității guvernului.

Gorjonline: Primarul de Schela a făcut hocus-pocus cu un teren cumpărat în 2016. Noul primar al comunei Schela, Constantin Gabriel Deteșan, s-a ales cu un dosar penal după ce, în ultima declarație de avere, a trecut un teren de peste 1000 mp pe care l-ar fi cumpărat în 2016. Edilul liberal nu a trecut în declarațiile de avere din 2017, 2018 și 2019 însă acest teren a cărei tranzacție a făcut-o publică abia la patru ani după cumpărare. Primarul de Schela este cercetat penal pentru fals în declarații, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals pentru inadvertențele apărute în ultimă declarație de avere.

Demisie în Consiliul de Administrație al Institutului Școlar Gorj. Inspectorul pe management instituțional, Marian Staicu, a demisionat din Consiliul de Administrație al IȘJ Gorj, spun surse din cadrul Inspectoratului. Staicu ar fi renunțat la poziția sa în CA ca urmare a ultimelor discuții legate de clasele de liceu pentru anul școlar viitor. Se vehiculează că doar inspectorul școlar general, Maria Cochină, a decis în privința claselor neaprobate de la Liceul Teologic și Liceul de Arte din Târgu-Jiu și cel din Novaci. Mai multe sesizări legate de aceasta procedură au fost depuse la Ministerul Educației, iar la IȘJ Gorj se vehiculează că Maria Cochină va fi destituită din funcție de noul ministru al Educației.

Pandurul: Zi liberă plătită pentru minerii care se vaccinează. Salariații Complexului Energetic Oltenia care se vaccinează împotriva noului coronavirus vor avea parte de o zi liberă plătită. Decizia a fost luată vineri într-o ședință administrație – sindicate, urmând a fi semnat un act adițional la Contractul Colectiv de Muncă. Ziua liberă va fi ziua vaccinării. CE Oltenia are în jur de 12.000 de salariați. Chiar dacă mai puțin de jumătate și-au exprimat inițial intenția de a se vaccina, este foarte probabil ca în final numărul să fie mai mare. În aceeași ședință, părțile au stabilit angajarea tuturor copiilor și urmașilor celor decedati, transmite Sindicatul Mine Energie Oltenia. De asemenea, s-a discutat ca sporul de fidelitate să aibă continuitate și pentru cei ce au fost pensionați cu grad de handicap

Comment here