Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Prigoană liberală. Director din Vrancea, mutat cu serviciul în Gorj. Schimbările dorite de liberali în instituțiile deconcentrate ale statului nasc abuzuri. Un șef DSVSA din Vrancea a fost detașat la sute de kilometri distanță de casă, tocmai în Gorj, pentru că nu a răspuns comenzilor politice și a refuzat să plece din funcție. Aflat în pragul pensionării, directorul DSVSA a contestat mutarea în Gorj, iar instanța a oprit, momentan, „abuzul”. Inclusiv Federația Sindicală a Veterinarilor din România acuză ANSVSA că se folosește de instituția detașării pentru „executarea” profesională a personalului din subordine. Doru Calistru a fost schimbat de la cârma Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vrancea în luna ianuarie 2020 și înlocuit cu un membru PNL. Rămas pe postul de adjunct, directorul a contestat înlăturarea din funcție, iar de atunci a început calvarul.

O singură firmă pentru transportul energeticienilor de la Turceni. Complexul Energetic Oltenia a atribuit un contract, pe două luni, pentru transportul energeticienilor de la Termocentrala Turceni. Contractul a fost parafat pe data de 19 ianuarie cu SC Expres Transport – lider de asociere și asociații Ad&Fynutury Trans SRL, Promovidal Serv SRL, Valcas SRL și Csinemoiraz Trans SRL. „Serviciul de transport a salariaților S.E. Turceni de la domiciliu la locul de muncă și retur” are o valoare de 436.770 lei, fără TVA. Expres Transport a depus singura ofertă. De altminteri, contractul a fost atribuit fără publicarea prealabilă a unei invitații la procedura concurențială de ofertare. Și asta după ce licitația deschisă pentru transportul salariaților de la Turceni, pe o durată de 24 de luni, a fost anulată fiindcă s-au depus „numai oferte inacceptabile sau neconforme”.

Gorjonline: Ce s-a întâmplat cu dosarele penale pentru răspândirea COVID-19, deschise în timpul stării de urgență. O mare parte din dosarele penale întocmite de către procurorii gorjeni pentru comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, de când a fost declarată pandemia de COVID-19, au fost deja clasate și, deocamdată, niciun suspect nu a fost trimis în judecată, în cauzele care se mai află în cercetare la Parchet sau la Poliție. Printre dosarele clasate se află și cel în care s-au efectuat cercetări, după ce întreg personalul TESA de la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu a intrat în izolare, iar cei din Comitetul Director și managerul unității medicale au fost internați cu COVID-19. Unele dintre cazurile nesoluționate încă, sunt ale celor trei doctorițe care au părăsit spitalul, deși erau confirmate cu virusul SARS-CoV-2, acestea având, deocamdată, calitatea de suspect, până când polițiștii vor finaliza cercetările.

Impact în Gorj: Răzvan, copilul de 11 ani care suferă de cancer osos la picior, a ajuns la clinica din Turcia. Răzvan, copilul din comuna Ionești, care suferă de cancer osos la picior, a ajuns la clinica din Turcia, unde supus unui tratament și, eventual, unei intervenții pentru salvarea piciorului. „Răzvan a ajuns în Turcia. În numele tatălui și al copilului, vă mulțumim din suflet. Vă datorăm totul – oameni dragi și frumoși. Sperăm din suflet să răspundă la tratament și să vină cu bine acasă. Să ne rugăm pentru el“, este mesajul transmis pe pagina de Facebook a organizației „Povestea mea“, care s-a implicat în campaniile de strângere de fonduri.

Gorjeanul: Primar pentru o zi. Tineri din Motru, interesați de administrație. Nu mai puțin de 19 tineri au răspuns provocării lansate de primarul din Motru, Cosmin Morega. Ei vor fi primari pentru o zi, iar activitatea de la primărie o vor începe de astăzi, 1 februarie. „De la 1 februarie, tinerii vor fi prezenți pe rând, timp de o zi, alături de primarul municipiului Motru, la toate activitățile administrative, politice din acea zi. Practic, începând cu ora 8.00 și până la 16.00-20.00, în funcție de programul zilei, vor participa activ la activitățile din acea zi” a anunțat primăria. Primarul Cosmin Morega vrea să convingă tinerii să facă pasul spre administrație sau politică.

Comment here