Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Un an de conducere liberală a dus UATAA Motru spre faliment. SC UATAA SA susține, printr-o adresă trimisă CL Motru, e că are nevoie urgent de 80 miliarde de lei vechi pentru achiziționarea de certificate de CO2 la un preț de 32 de euro bucata. Asta, în condițiile în care, aceeași conducere a UATAA a cerut primăriei sprijin financiar de 60 de miliarde pentru aceleași certificate. La mai puțin de o săptămână, solicitarea UATAA a crescut cu 20 miliarde de lei vechi. Mai mult, conducerea liberală a uzinei cere prelungire insolvenței până la finalul anului, cu avertismentul că în caz contrar uzina intră în faliment. La finalul lunii aprilie 2021, UATAA Motru ar trebui să iasă din insolvență, conform programului aprobat de instanță.

Gorjonline: Doctorul în activități antropice, Eleodor Chimerel, plantat la conducerea SGA Gorj, și-a promovat, FĂRĂ CONCURS, secretara, șoferul și o ”pilă” cu susținere politică. De când a fost numit în funcția de șef al Sistemului de Gospodărirea Apelor (SGA) Gorj, doctorul în activități antropice Eleodor Chimerel a devenit maestru în șmenuri și promovări pe necompetență. Ultimele mișcări de personal demonstrează, în mod evident, acest lucru, altfel nu se explică cum șoferul directorului Chimerel sau secretara acestuia sunt numiți în alte posturi din cadrul instituției, fără concurs, doar pe baza unor referate. Claudiu Grămadă, șoferul directorului Chimerel, urmează să ocupe postul de tehnician. Irina Grămadă, secretara directorului SGA și soția șoferului său, va ocupa și ea un alt post, la Compartimentul resurse umane și administrativ, evident, fără concurs. Mult mai sus va ajunge Cristiana Pârjolescu, care va fi numită șefă de laborator, tot fără concurs, dar cu susținere politică. Toate aceste numiri au fost negociate de șeful SGA Gorj cu directorul ABA Jiu.

Pandurul: Universitatea din Târgu Jiu rămâne fără „Moașe”. Decizia ARACIS! Programul de studii universitare de licență „Moașe” din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu nu a mai primit autorizare de funcționare provizorie. Comisia de evaluare din cadrul ARACIS a constatat mai multe probleme și nereguli. În primul rând, este vorba despre cadrele didactice. Sunt profesori care predau cursuri, lucrări practice sau seminarii în domenii pentru care nu au pregătire de specialitate necesară. Este menționat cazul unui profesor de fizică și chimie care îi învață pe studenți despre igienă, dar și al unui medic oftalmolog care ține cursuri despre ORL. Programul „Moașe” funcționează la UCB din anul 2015, cu vizită de evaluare după un an.

Liberalul gorjean Iulian Popescu a fost numit, joi, în funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei primului ministru. Popescu a fost anul trecut candidat al PNL Gorj la președinția Consiliului Județean, dar și pe lista pentru Camera Deputaților. Iulian Popescu este și consilier județean, activitatea lui de bază fiind cea de om de afaceri. Decizia de numire a fost semnată de premierul Florin Cîțu și publicată în Monitorul Oficial.

Impact în Gorj: CEO va continua să angajeze tineri. „Și în acest an va fi un proces de întinerire a forței de muncă. Sunt și în acest an tineri care sunt absolvenți ai școlilor profesionale care au beneficiat de bursă din partea Complexului Energetic Oltenia. Vom avea și situația angajării ale acestor tineri, ceea ce înseamnă că vom discuta cu partenerii sociali un program complet pentru anul 2021 sau chiar 2022“, a spus Ion Rușeț, consilierul Directoratului CEO. În luna decembrie a anului 2020, în cadrul Complexului Energetic Oltenia s-au angajat 75 de tineri, cu vârste între 18 și 29 de ani.

Comment here