Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Sediile Tribunalului Gorj și Agenției pentru Protecția Mediului vor fi pichetate. Sediul Tribunalului Gorj și al Judecătoriei Târgu-Jiu va fi pichetat mâine de locuitori mai multor zone ale municipiului, afectați de mirosul insuportabil de la depozitul ecologic. „Vom picheta Tribunalul Gorj, pentru că acolo sunt pe rol o serie de procese în care este implicat acest poluator, care contestă măsurile dispuse de autorități, după care ne vom deplasa, la ora 10,00 la Agenția pentru Protecția Mediului, iar la 11,00 vom merge la Primărie“, a anunțat Marinela Strâmbulescu, unul dintre organizatorii protestului. Locuitorii din cartierele afectate cer amplasarea de senzori la groapa de gunoi și realizarea unui studiu de impact.

Gorjeanul: Iordache și-a donat indemnizația de parlamentar unui elev din Ionești, bolnav de cancer. Senatorul PNL, Ion Iordache, a făcut un nou gest de caritate, donându-și prima indemnizație de parlamentar unui elev din Ionești, diagnosticat cu cancer osos. Parlamentarul a răspuns astfel solicitării unui cadru didactic al Școlii Gimnaziale Ionești care s-a implicat în ajutorarea elevului de doar 11 ani, ce necesită o intervenție chirurgicală și tratamentul adecvat în Turcia. Senatorul a declarat că intenționează să facă și alte acte de caritate din indemnizația pe care o primește de la Parlamentul României, pentru a întoarce ceva bun comunității din Gorj și chiar a îndemnat ca și alți colegi de-ai săi să facă același lucru.

51 de bovine din 27 de exploatații din Bumbești-Pițic, afectate de Bluetongue. Animalele nu manifestă semne de boală. Focarul de Boala limbii albastre anunțat în urmă cu aproape două săptămâni în comuna Bumbești-Pițic pare a fi unul stins, fără a ridica probleme deosebite pentru animalele afectate. Potrivit lui Sorin Ștefănescu, directorul executiv al Direcției Sanitare-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj, nu se poate vorbi despre un focar activ de Bluetongue la bovinele din Bumbești-Pițic. ”Noi monitorizăm aceste animale de mai multă vreme, iar acum, la teste, a reieșit faptul că bovinele au trecut prin boală fără să se manifeste fizic. Practic, vectorii sunt inactivi și animalele nu manifestă semne de boală. Inițial, s-a restricționat circulația animalelor, dar acum nu se mai iau alte măsuri” a declarat Ștefănescu.

Pandurul: Morega cere primăriei Cula Glogovenilor. De bunăvoie sau în instanță. Fundația ”Tudor Vladimirescu”, condusă de Dan Ilie Morega, a cerut oficial Primăriei Glogova cula din localitate. 2021 este Anul Tudor Vladimirescu, prilej cu care fundația condusă de fostul politician cere să îi fie transferată Cula Glogovenilor și terenul aferent, pentru a implementa un proiect pe fonduri europene. Fundația vrea cula la preț de inventar și amenință primăria cu un proces, dacă nu va fi de acord. Primarul spune că și Consiliul Județean Gorj ar vrea cula.

Gorjonline: Milioane din exploatarea, ILEGALĂ, de agregate minerale! Firma unui afacerist excavează în malul Jiului, sub protecția soției, inginer la Gospodărirea Apelor. Imaginile surprinse de localnicii din satul Voinigești, comuna Bălești, cu un utilaj care excavează chiar în malul Jiului, confirmă faptul că miliardarii din exploatări ilegale de agregate minerale nu se mai feresc de nimeni, atâta vreme cât niciuna dintre autoritățile cu competențe în domeniu nu îi deranjează. Societatea Optimus SRL deține o stație de sortare a agregatelor minerale în satul Voinigești și, potrivit autorizației emisă de Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Gorj, ar trebui ca activitatea să se desfășoare, exclusiv, în perimetrul deținut de firmă, în baza unui contract de locațiune. Însă, cum albia Jiului se află la câteva sute de metri de stația de sortare, utilajele firmei iau materia primă chiar din malul râului și nimeni nu are curajul să intervină pentru că afacerea aparține familiei unui angajat al Sistemului de Gospodărirea Apelor Gorj. Societatea aparține omului de afaceri Gheorghe Șchiopu, iar la baza autorizării balastierei au stat, printre altele, și o autorizație de construire emisă de Primăria Bălești, o autorizație de gospodărire a apelor eliberată de Administrația Națională Apele Române – Administrația Bazinală de Apă (ABA) Jiu și  un contract de locațiune încheiat, pentru terenul pe care urma să fie amplasată stația de sortare, cu Cristina Șchiopu, soția afaceristului, angajată ca inginer la Sistemul de Gospodărirea Apelor (SGA) Gorj din cadrul ABA Jiu.

Comment here