Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: SCANDAL. Plângere la poliție împotriva avocatului care o reprezintă pe victima din cazul minorilor bătăuși! A jignit-o și amenințat-o pe minora agresoare și pe tatăl acesteia. Cazul de bullying de la Târgu-Jiu care a șocat o țară întreagă, în toamna anului trecut, a ajuns în instanță. Patru adolescente, cu vârste între 12-14 ani, au umilit o altă tânără de 14 ani, aplicându-i diferite lovituri pe suprafața corpului, trăgând-o de păr și vorbindu-i urât, iar un tânăr a filmat întreaga scenă a bătăii. Trei procese au fost deschise, două pe numele celor doi minori care răspund din punct de vedere penal și unul pentru daune morale, în care victima le cere judecătorilor să-i oblige pe părinții celorlalte minore să-i plătească peste 300.000 de lei daune morale. Actele de violență fizică dintre minori s-au transpus, între timp, la alt nivel, cel al violenței verbale, între avocatul părții vătămate și tatăl agresoarei. Avocatul s-a ales cu plângere penală la poliție.

Gorjeanul: Poliția Locală și Transloc au costat municipalitatea peste 26,2 milioane de lei, în anul 2020. 7,48 milioane de lei au fost atribuite către Poliția Locală, iar 11,79 de milioane de lei către Transloc. Cei mai mulți bani au ajuns la Poliția Locală în lunile ianuarie și iulie 2020, respectiv 1,45 milioane de lei și 1,38 de milioane de lei. La Transloc s-au acordat timp de șase luni sume de peste un milion de lei, începând din martie 2020. Banii au asigurat cheltuielile de personal și de întreținere a celor două structuri.

Impact în Gorj: Parcul Industrial Gorj ar putea prelua active de peste cinci hectare de la UM Sadu. Parcul Industrial Gorj, din localitatea Bumbești-Jiu, ar putea să fie extins cu peste cinci hectare, care aparțin în prezent Uzinei Mecanice Sadu. Activele au aparținut platformei denumită Sadu II și au fost scoase din uz de peste două decenii. Conducerea Parcului Industrial a purtat discuții cu reprezentanții UM Sadu, care agreează ideea predării acestor active. „Suntem în tratative și există o poziție favorabilă din  partea celor de UM Sadu pentru preluarea acestor active, care înseamnă o suprafață de teren de 5,3 hectare din care clădirile se întind pe 2,9 hectare“, a spus Eftemie Popescu, directorul Parcul Industrial Gorj.

Vîlceanu la discuții cu oficialii TransGaz. Liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, împreună cu primarul din Novaci au participat la o întâlnire de lucru cu oficialii TransGaz. “Am fost împreună cu primarul din Novaci, Dumitru Leuștean, la TransGaz, unde ne-am întâlnit cu conducerea companiei și am discutat despre posibilitatea extinderii rețelei de transport de gaze naturale, plecând de la oportunitatea pe care conducta BRUA o oferă județului Gorj prin legarea acesteia cu una existentă în județul Vâlcea. Mă bucur că primarul din Novaci este interesat de proiecte majore, care să ajute întreaga zonă de nord! Această extindere, despre care am discutat la TransGaz, ar avea un efect economic major în zonă pentru că ar oferi oportunitatea racordării la gaze pentru mai multe localități din Gorj. Domnul primar Dumitru Leuștean va fi cel care va coordona demersurile comunităților care vor beneficia de avantajele acestor investiții ale TransGaz”, a transmis deputatul PNL Dan Vîlceanu.

Pandurul: Câți angajații ai CE Oltenia se vor vaccina anti-Covid. Minerii, energeticienii și cei din rândul TESA au fost întrebați dacă vor să se vaccineze anti-Covid. Ultimele date făcute publice de reprezentanții companiei arată că în jur de cinci mii de salariați ai Complexului Energetic Oltenia și-au arătat disponibilitatea de a se imuniza. Până acum, au fost programați la vaccinare peste trei mii de angajați. CE Oltenia are în jur de 12 mii de salariați. Cele mai multe programări s-au făcut în centrele din Rovinari, Bîlteni și Motru. Chiar și-așa, mulți salariați deja programați la vaccin vor fi amânați pentru câteva zile din cauză că nu există doze suficiente de vaccin la nivel național.

Mandatul lui Banța, prelungit. Fostul prefect de Gorj, Victor Banța, va mai sta încă șase luni pe postul de secretar general adjunct în cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Mandatul acestuia a fost prelungit cu 6 luni, începând de la 1 februarie. Banța a fost pe acest post și în guvernul Orban. Decizia de prelungire a fost publicată în Monitorul Oficial din data de 25.01.2021.

Comment here