Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Protest spontan la un liceu din Târgu-Jiu. Protest spontan luni la un liceu din municipiul Târgu-Jiu, după ce Inspectoratul Școlar Județean a transmis că urmează desființarea unei clase a IX-a pentru anul școlar 2021-2022. S-a întâmplat la Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu”, singurul liceu vocațional de arte din Gorj, acolo unde elevii care doresc să fie admiși se pregătesc de la vârste fragede și unde se bat mai mulți pe loc. Peste 50 de cadre didactice, elevi și părinți și-au arătat nemulțumirea pentru această propunere a ISJ Gorj, în curtea unității de învățământ. Nemulțumiri sunt și la alte licee, pentru că vor fi reduse peste 30 de clase în tot județul.

Primele negocieri pentru un act adițional la CE Oltenia. Sindicatele și Directoratul Complexului Energetic Oltenia se vor pune la aceeași masă pentru a discuta un nou act adițional la contractul de muncă. Acest lucru se va întâmpla abia în luna martie, urmând ca actul să fie aprobat și să intre în vigoare din luna aprilie. Întrebați despre posibilitatea ca minerii și energeticienii să primească salarii mai mari din aprilie, oficialii companiei s-au ferit să dea un răspuns clar, considerând discuția „prematură”. Nu a fost clarificat nici subiectul economiei la fondul de salarii pentru anul trecut.

Impact în Gorj: Mobilizarea a localnicilor din Ionești pentru salvarea piciorului unui copil de 11 ani diagnosticat cu cancer osos. Copilul va pleca în această săptămână la o clinică din Turcia. Familia și voluntarii au reușit să strângă o sumă de peste 16.000 de dolari în urma unor acțiuni, în condițiile în care suma necesară este de aproximativ 70.000 de dolari. „Am mers prin toată comuna, împreună cu domnul viceprimar, profesorii și elevii de la școală și am reușit să strângem peste 36.000 de lei, la care se adaugă aproximativ 450 de euro. Am trimis banii în cont“, a declarat primarul comunei Ionești, Sorin Lambu. Răzvan Dumitrescu este internat în Spitalul clinic de copii Dr. Victor Gomoiu din București. „Verdictul medicilor este că se va ajunge la amputare. Am decis să plecăm în Turcia. Trebuie să luptăm pentru salvarea piciorului. Medicii de la clinica din Turcia ne așteaptă. Recomandarea pentru clinica respectivă a venit din partea unei doamne doctor, care le-a mai recomandat și altor pacienți, iar rezultatele sunt foarte bune“, a spus tatăl copilașului, Florin Dumitrescu.

Gorjeanul: 1488 de angajați din învățământul preuniversitar gorjean, programați pentru vaccinare. Până la începutul acestei săptămâni, 1488 de angajați din sistemul de învățământ preuniversitar din Gorj au fost programați pentru vaccinare. 71 dintre aceștia s-au vaccinat deja, în majoritatea cazurilor fiind vorba despre cadre didactice. Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Gorj, până la data de 25 ianuarie 2021, au fost înscriși pentru vaccinare 1991 de angajați din sistemul de învățământ preuniversitar gorjean. Dintre aceștia, aproape 1500 au și fost programați.

Gorjonline: Penalul Frunză a intrat în politică! Din „patriotizm”, afaceristul a ales AUR. Omul de afaceri Valentin Frunză, condamnat, în iulie 2019, la doi ani cu suspendare pentru comiterea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, după ce a încasat bani din bugetul public al comunei Drăguțești, pentru lucrări neefectuate, a intrat în politică. Businessmanul a anunțat, printr-un mesaj analfabet, că a intrat în AUR, unde va promova ideea de ”patriotizm” și susține că românii trebuie să-și crească ”copii” în țara lor. ”În urma discuției cu reprezentantul AUR Gorj, Nicolae Fâciu am hotărât să mă implic în promovarea valorilor creștine, pentru apărarea demnității și promovarea ideii de patriotizm! Românii trebuie să trăiască liberi și stăpâni în țara lor, să muncească și să crească copii aici, să poată fi de ajutor părinților ce le-a dat viață! România trebuie lăsată moștenire fiilor noștri nu trebuie vândută și jefuită!”, a scris Frunză pe o pagină de socializare. În toamna anului 2009, poliția comunica faptul că ”Valentin Frunză, un om de afaceri, de 38 de ani, din Rovinari, este dat dispărut de trei zile”, iar după ce l-au dat în urmărire generală, anchetatorii au ajuns la concluzia că patronul dispărut se afla în Italia și a lăsat în urma sa datorii de miliarde de lei vechi la bănci și la diferite persoane.

Comment here