Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Salariu de invidiat la o instituție care nu se omoară cu munca. Un angajat al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Gorj a câștigat în instanță un salariu de mai bine de 6.000 de lei, la care se adaugă un spor de condiții vătămătoare de alte câteva sute de lei. Despre angajații din această instituție din subordinea Ministerului Sportului s-a crezut mult timp că au unele dintre cele mai mici lefuri de bugetari. Unul dintre angajați a obținut însă în instanță un salariu care cu siguranță stârnește invidia colegilor. Cererea a fost introdusă, în vară, pe rolul Tribunalului Gorj. După trei termene, instanța s-a pronunțat asupra speței. În același timp, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Gorj a fost obligată la emiterea unei decizii prin care să acorde reclamantei sporul pentru condiţii periculoase sau vătămătoare de muncă, în procent de 15% din salariu de bază.

Gorjonline: Au picat pe capete la concursurile pentru posturile de ofițer în cadrul IPJ Gorj. Niciun medic veterinar nu a reușit să obțină post la Poliția Animalelor. Concurență acerbă pe locurile de ofițeri scoase la concurs de către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Gorj: 18 pe un loc la Siguranță Școlară, mai bine de 16 pe loc la Investigații Criminale și aproape 10 pe loc la Ordine Publică. Și cele două posturi de ofițer medic veterinar, în cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, au fost râvnite de 14 medici veterinari civili, însă mai multe dosare au fost invalidate iar în urma concursului, niciunul din cei șase medici rămași în competiție nu a fost declarat „admis”, din cauză că au obținut note între 4,90 și 6,10, sub baremul minimum, adică nota 7,00.

Impact în Gorj: Încă trei centre de vaccinare vor funcționa în județul Gorj, începând cu data de 8 februarie. În prezent, în județul Gorj funcționează nouă centre. „Nu sunt probleme, doar că de la nivel național a fost luată decizia de a se deschide etapizat aceste centre. DSP a luat decizia de a deschide anumite centre, urmând ca din data de 8 februarie să se suplimenteze aceste centre. Din informațiile pe care le am încă trei centre vor fi operaționale“, a spus prefectul județului Gorj, Cosmin Pistol.

Gorjeanul: Întrebări pentru șefii CE Oltenia despre accidentul tehnic de la Jilț Nord. Deputatul USR Gorj, Radu Miruță, vrea să afle răspunsuri oficiale despre alunecarea de teren de la Cariera Jilț Nord, ce a dus la avarierea circuitelor de transport și la închiderea totală a carierei. Parlamentarul vrea să afle, în primul rând, valoarea pagubelor și dacă accidentul tehnic a fost anunțat organelor abilitate. Parlamentarul a transmis, vineri, conducerii CE Oltenia câteva întrebări. Astfel, deputatul USR Gorj vrea să știe ce se întâmplă cu personalul carierei în această perioadă, care este valoarea pagubei în urma alunecării de teren și cât va dura până va fi repornită cariera. Mai mult, Miruță întreabă dacă accidentul tehnic a fost anunțat organelor abilitate – Ministerul Energiei, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj sau se încearcă ascunderea lui. Complexul Energetic Oltenia nu a făcut nicio informare publică despre accidentul de la Jilț Nord.

Comment here