Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Prefectul de Gorj ia în calcul închiderea depozitului de gunoi din Târgu-Jiu. Cosmin Pistol a spus că s-a pornit cu stângul, chiar din autorizația de mediu care a fost emisă, permițându-se aducerea deșeurilor din alte județe: „S-a pornit greșit cu autorizația de mediu din zona Agenției pentru Protecția Mediului. Din punctul meu de vedere și al Corpului de Control al Prefectului, autorizația a fost mult prea permisivă cu acest depozit ecologic. Autorizația respectivă trebuia să prevadă de unde se aduce gunoiul. (…) Există o posibilitate și am pus-o pe tapet pentru cele două instituții: suspendarea activității, pentru că amenzi s-au dat“, a declarat prefectul Cosmin Pistol.

Aproximativ 700 de salariați din cadrul Complexului Energetic Oltenia vor ieși la pensie în acest an. În continuare, angajații companiei se pot pensiona cu doi ani mai devreme, deoarece beneficiază de condiții de muncă deosebite. „Din estimările care au fost făcute până acum, aproximativ 700 de salariați vor ieși la pensie în acest an. Se va face o reorganizare pentru a suplimenta posturile care vor fi lăsate libere“, a spus Daniel Burlan, președintele Directoratului CEO.

Gorjonline: Lotul din dosarul „Mafia pădurilor”, sub control judiciar! Tăerel ”Butoane” voia să scape și de această măsură preventivă. Toate persoanele învinuite în dosarul ”Mafia pădurilor”, cel mai răsunător din justiția gorjeană a ultimilor ani, se află sub control judiciar. Șeful Ocolului Silvic Tismana, pădurari, ingineri în domeniul silvic și oameni de afaceri care au trecut 24 de ore prin arestul IPJ Gorj și au fost, ulterior, arestați la domiciliu, în final, anchetatorii au decis ca aceștia să primească măsura preventivă a controlului judiciar, pe perioada cercetărilor. Dosarul este unul complex, nu doar prin prisma estimării unui prejudiciu, având în vedere că au fost comise infracțiuni silvice pe o suprafață uriașă de pădure, gestionată de două ocoale silvice, ci și din cauza faptului că pe fir au picat și personaje importante din domeniul justiției, susțin unele surse.

Gorjeanul: Economia la fondul de salarii pe 2020 din CEO, reclamată ministrului Energiei. Este economie la fondul de salarii în CE Oltenia, pe anul trecut, bani care trebuie împărțiți în mod egal tuturor angajaților. O spune un lider sindical din companie, făcând referire la art.153, al.1 din CCM, valabil pe 2020. Banii nu s-au pus până acum în discuție, iar Nicu Bunoaica consideră că sunt suficienți de împărțit, deoarece a fost pandemie, salariații fiind plătiți cu 75 la sută de către guvern pentru că au fost în șomaj tehnic. În plus, au fost 800 de pensionări și s-au acordat concedii medicale fără număr. Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, a sesizat Directoratul CEO, Ministerul Muncii, Ministerul Energiei și corpul de control al premierului pentru că nu se împarte economia la fondul de salarii al companiei, pentru anul trecut. În opinia sindicalistului această problema trebuia pusă în discuția Comisiei Mixte încă din noiembrie 2020.

Pandurul: De luna viitoare, încă trei centre de vaccinare ar putea fi deschise în județul Gorj. În total, au fost amenajate 19, dar sunt funcționale doar 9 în prezent. 5 sunt în spitale, restul fiind centre comunitare. Prefectul județului Gorj a declarat că, din 8 februarie, vor mai fi adăugate încă 3 centre de vaccinare care vor deveni funcționale. „Din 8 februarie, se vor mai deschide și alte centre la nivel național. În Gorj, din informațiile pe care le dețin, încă trei centre vor fi operaționale”, a adăugat prefectul Cosmin Pistol fără să precizeze despre care centre este vorba.

Comment here