Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Crimă șocantă la Scoarța. Și-a înjunghiat mortal soția, după care și-a înfipt de mai multe ori cuțitul în abdomen. O femeie, în vârstă de 59 de ani, din Scoarța, a fost găsită, miercuri după-amiază, fără suflare de nora sa, după ce a fost înjunghiată mortal în gât de soțul său de 61 de ani. După ce și-a ucis soția, criminalul s-a înjunghiat de mai multe ori în abdomen. Acesta a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, unde starea sa de sănătate este una critică. Se pare că situația în familie era una tensionată, în ultima perioadă având loc mai multe certuri, motivul fiind cel mai probabil gelozia. Poliția a deschis o anchetă la fața locului pentru infracțiunea de omor, cercetările fiind preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

În jur de 15 deconcentrate din Gorj au șefi cu concurs! Pe cine mai schimbă PNL și USR?! După ce își vor impune viitorul prefect și subprefecții, PNL și USR vor face schimbări la serviciile deconcentrate. Destituirea actualilor șefi este dificilă însă, deoarece în jur de 15 deconcentrate au directori care ocupă funcțiile prin concurs. Mai rămân doar câteva servicii în care directorii sunt numiți cu delegație. ITM, AJOFM, Casa de Pensii, CJAS, Prestațiile Sociale, Garda de Mediu, Finanțele, Inspecția de Stat în Construcții, Direcția Silvică, APIA, Vama Târgu Jiu, Serviciul de Metrologie sunt doar câteva dintre deconcentratele din Gorj care au șefi cu concurs.

Gorjonline: Stimulentul de Covid a revoltat liftierele și electricienii de la SJU Târgu-Jiu. La finalul lunii decembrie și la începutul acestei lunii, personalul medical dar și personalul auxiliar sanitar de la toate cele opt spitale din Gorj, au primit stimulentul de Covid,  de 500 de euro. Mai exact, fiecare medic, asistent, infirmier, brancardier dar chiar și spălătoresele din cele opt spitale din Gorj au primit 4500 de lei, pentru două luni, 2250 de lei pentru perioada 15 martie-15 aprilie și pentru 15 aprilie-15 mai, perioada stării de urgență. Singurii care nu au luat banii au fost liftierii și electricienii. Aceste categorii profesionale nu au apărut în ordonanța, iar ocupanții posturilor în cauză, deși au avut contact cu pacienții de Covid, nu au primit niciun stimulent. La SJU Târgu Jiu a fost revoltă în rândul liftierele care s-au plâns conducerii unității medicale, dar directorul le-a trimis la sindicat.

Pandurul: Primar: S-au împuțit birourile de oameni care nu fac nimic. Primarul din comuna gorjeană Cătunele susține reorganizarea administrativă a României, pentru a reduce numărul de funcționari. Florinel Țuilă e de părere că ar trebui să dispară comunele cu câteva sute de locuitori și mai multe județe să formeze o regiune cu o singură conducere. În felul acesta s-ar face economii, iar localitățile s-ar dezvolta mult mai repede și mai ușor cu fonduri europene. ”Primăriile ar trebui unificate. Nu ar mai trebui să existe primărie sub 3000 de locuitori, dar eu consider că o medie de 5.000 de locuitori ar fi perfect. Eu am 2550 de cetățeni și ar trebui să aparțin de Motru, la fel și Glogova, Samarinești, Văgiulești, Slivilești. Comunele apropiate de orașe ar trebui să se unească între ele, iar celelalte în așa fel încât să aibă peste 5.000 de locuitori. Cum sunt școlile cu 30 de elevi, așa sunt și comunele cu 700 de locuitori. Dacă școlile se închid că așa e norma, să dispară și comunele”, consideră Florinel Țuilă. ”S-au împuțit birourile de oameni care nu fac nimic. Cei care sunt capabili și vor să muncească nu mor de foame și nici nu pleacă la lopată. Ar trebui să dispară și județele, să fie doar regiuni cu prefect și un președinte cum e la Consiliul Județean. Vă dați seama ce economii s-ar face numai de la salariile primarilor, viceprimarilor și ai secretarilor. Să nu mai vorbim și de restul personalului. Plus că aceste comune mari s-ar dezvolta mult mai bine și ar atrage mai ușor fonduri europene” a mai declarat Florinel Țuilă.

Impact în Gorj: Pacienți de COVID-19 din alte județe, internați la terapie intensivă în Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu. O parte dintre pacienții cu COVID-19 care se află la terapie intensivă din Secția de Boli Infecțioase de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu provin din alte județe. „Stăm tot rău cu terapia intensivă. Partea bună din toată această poveste este că am început să primim pacienți din exterior, din alte județe din țară, deoarece Gorjul este un județ cu o rată de infectare destul de mică. Pacienții sunt aduși din județele limitrofe, acolo unde nu mai sunt locuri libere la terapie intensivă“, a precizat medicul Alexandru Nițu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Comment here