Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Hal de spital! Locul de muncă al unui salariat al unității medicale din Târgu-Jiu, într-o magherniță insalubră. Tavane căzute, pereți mucegăiți și murdari, așa arată un ”biroul” unui inginer din cadrul Compartimentului tehnic, proiectare, urmărire investiții de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu. Locul aduce cel mult cu un șopron, iar șeful de la administrativ l-a transformat în magazie personală, unde își depozitează tot felul de lucruri, chiar și butelii pentru aragaz, în condițiile în care cei din acea structură a spitalului au în atribuțiuni și prevenirea și stingerea incendiilor. Casta de la administrativ amenință pe oricine le-ar putea strica mecanismul de tăiat frunze la câini, iar cei din conducerea unității medicale, mai exact șeful Direcției Tehnice, în subordinea căruia se află așa zisul birou, n-au călcat prin acel așa zis birou, deși se află la câțiva metri de intrarea în sediul TESA. Managerul Dumitru Vienescu a explicat că în spațiul respectiv s-au efectuat unele lucrări, în ultima vreme, însă nu știa exact care e situația cu cei care-și fac serviciul acolo, în momentul în care a fost sesizat de jurnaliștii gorjonline.ro.

Impact în Gorj: Văcaru, funcție importantă în Pro România. Președintele Pro România Gorj, Alin Văcaru, a fost numit secretar general interimar al partidului. Decizia a fost luată în cadrul Biroului Executiv al PRO România, care s-a reunit marți, pentru a discuta rezultatele alegerilor parlamentare din decembrie, strategia politică pentru perioada următoare și schimbări structural-organizatorice de partid. „Conducerea partidului a analizat și discutat în toată această perioadă rezultatele alegerilor parlamentare. Decizia unanimă a fost să rămânem consecvenți în a fi de partea cetățenilor, urmând să comunicăm în perioada următoare proiectele concrete la care lucrăm în acest sens. Tot astăzi s-a stabilit că Alin Văcaru, actual Secretar General Adjunct, va ocupa funcția de Secretar General interimar până la următorul Congres”, a declarat Victor Ponta, președintele PRO România.

Pandurul: Grilă nouă de salarizare la CE Oltenia. Burlan: Există diferențe. An nou, promisiuni vechi. Șeful Complexului Energetic Oltenia promite o nouă grilă de salarizare în 2021. Daniel Burlan a motivat că sunt foarte multe diferențe între salariați de la o subunitate la alta și noua grilă va încerca să repare aceste inechități. Daniel Burlan a vorbit, la Accent TV, și despre negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă din cadrul companiei. Primele discuții vor avea loc de luna viitoare, când sindicaliștilor le va fi prezentată proiecția bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2021. “Vom începe negocierile pe CCM. Avem un buget. Le vom prezenta proiecția pentru anul 2021, care sunt câștigurile. Urmează să purtăm negocieri cu partenerii. În ultima perioadă, au fost niște parteneri responsabili, au conștientizat că societatea are nevoie de o transformare pentru a rezista pe piață și au dat dovadă de maturitate”, a spus Daniel Burlan.

Gorjeanul: Fost consilier local, angajament cu fosta Securitate. Și-a turnat colegii de liceu că jucau poker. Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a dat publicității o notă de constatare din care reiese că fostul consilier local de la Peștișani, Petre Corneliu Nicolcioiu a fost racolat de fostul serviciu de informații din timpul regimului comunist, pe când era elev în anul al III-lea la Liceul ,,Constantin Brâncuși”, pentru ,,cunoașterea stării de spirit din rândul elevilor”. În cele câteva note informative semnate cu numele conspirativ ,,Vrânceanu”, atribuit lui Nicolcioiu, sunt menționate aspecte despre elevii unității de învățământ, printre care și faptul că unii chiuleau de la ore ca să joace poker. Potrivit legii, CNSAS a decis că fostul consilier local nu poate fi catalogat drept colaborator al fostei securități pentru că nu a furnizat informații care denunțau ,,activitățile sau atitudinile potrivnice regimului totalitar comunist și care au vizat îngrădirea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului”. Petre Corneliu Nicolcioiu a fost, până anul trecut, ales local al comunei Peștișani.

Comment here