Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Încă un gorjean la Ministerul de Finanțe. Premierul Florin Cîțu a numit, vineri, trei secretari de stat la Ministerul Finanțelor, iar unul dintre ei este din Gorj. Dumitru Laurențiu Andrei este director general adjunct la Direcția de trezorerie din Ministerul Finanțelor și membru al boardului Imprimeriei Naționale. Acesta are 51 de ani și s-a născut în orașul Târgu-Cărbunești. Andrei a făcut liceul la Cărbunești și este licențiat în economie la Universitatea Româno-Americană București. Acesta lucrează în Ministerul de Finanțe din anul 1999, fiind unul dintre apropiații premierului Florin Cîțu.

Probleme pentru fiul lui Călinoiu. Farmacistul-șef al Spitalului Județean din Târgu-Jiu are belele în instanță din cauza ANI. Fiul fostului președinte al Consiliului Județean Gorj a fost declarat incompatibil, iar pentru a nu-și pierde funcția, Călinoiu jr. a contestat în instanță raportul de evaluare întocmit de inspectorii de integritate. Fără prea mult succes însă. Luni, 18 ianuarie, Curtea de Apel Craiova i-a respins contestația. Mădălin Călinoiu riscă să rămână fără funcția de farmacist șef, dacă sentința va rămâne definitivă. Potrivit ANI, Mădălin Călinoiu, în perioada 22 noiembrie 2016 – 23 ianuarie 2018, a exercitat simultan funcția de farmacist-șef secție în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu și calitatea de administrator în cadrul unei societăți comerciale.

Gorjonline: Centre de vaccinare INACTIVE, în Gorj! Cât câștigă personalul implicat în procesul de imunizare. ”Avem centru de vaccinare anti-Covid 19, însă nu avem vaccin”, s-a plâns, pe o rețea de socializare, primarul comunei Stoina, Laurențiu Anghel. Șapte comune sunt arondate la acel centru de vaccinare, însă, deocamdată, acesta este inactiv, ca și altele din județ, deși a început etapa a doua de imunizare în care sunt incluse persoanele cu grad ridicat de risc: vârstnicii din centrele rezidențiale, adulții de peste 65 de ani, adulții care suferă de boli cronice și persoanele care desfășoară activități esențiale. Între timp, Guvernul a aprobat în ședința de vineri un proiect de ordonanță de urgență privind acoperirea costurilor necesare operaționalizării centrelor de vaccinare anti- COVID, precum şi pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare. Gorjul ar trebui să aibă 20 de centre de vaccinare active, inclusiv unul mobil, avizate de către DSP, însă luni, pe 18 ianuarie, erau operaționale doar 9 dintre acestea. Pentru activitatea prestată în cadrul centrelor de vaccinare împotriva COVID 19 personalul medico-sanitar şi auxiliar beneficiază de un tarif orar: 90 lei/ora pentru medici; 40 lei/ora pentru asistenţi medicali; 20 lei/ora pentru registratori.

Impact în Gorj: Unul dintre criminalii poștăriței Ioana Petrișor, eliberat din penitenciar. Unul dintre criminalii poștăriței Ioana Petrișor, care a fost ucisă într-un mod cumplit în anul 2005, a fost eliberat condiționat din penitenciar. Iulian Pană a stat aproximativ 15 ani în spatele gratiilor. Acesta este unul dintre cei trei criminali care au ucis-o pe poștărița Ioana Petrișor, care avea vârsta de 31 de ani. Poștărița a fost răpită de pe stradă de către cei trei criminali. Aceștia se cunoșteau din vedere cu victima. Femeia avea asupra ei aproximativ 200 milioane lei vechi, reprezentând pensiile mai multor bătrâni dintr-un cartier din  municipiul Târgu Jiu. Scopul răpirii și al crimei a fost jaful. Femeia a fost dusă într-o pădure din Obârșia Cloșani, după Baia de Aramă. Criminalii i-au zdrobit capul cun un bolovan, iar corpul și inima au fost înțepate cu o șurubelniță. Cadavrul a fost ascuns în tufe pentru a nu fi găsiți. Gabriel Margitu și Grigore Burlan au condamnați la câte 30 de ani, iar Iulian Pană la 23 de ani de închisoare.

Gorjeanul: Honcilă și-a schimbat numele în spatele gratiilor! Unul dintre gorjenii anchetați frecvent în dosare de șantaj sau amenințare poartă de anul acesta un alt nume. Cătălin Honcilă este în prezent în spatele gratiilor, dar asta nu l-a împiedicat să își schimbe numele. Cel mai probabil el s-a căsătorit cu iubita sa și, astfel, în dosarul în care este trimis în judecată la începutul lunii ianuarie acesta figurează cu numele de Săndulescu (Honcilă) Alexe Cătălin. Bărbatul de 38 de ani este judecat pentru șantaj și amenințare, ca parte vătămată în dosar figurând și un ofițer de poliție pe care acesta l-a amenințat pe parcursul anchetei. Honcilă are deja la activ alte dosare de șantaj, iar în ancheta pentru care se află în spatele gratiilor este acuzat că a amenințat un bărbat din Bâlteni căruia i-a cerut bani pentru a-l lăsa în pace. Pentru că victima nu a plătit sumele cerute, s-a ajuns la amenințări de care a avut parte inclusiv polițistul care acum este parte vătămată în dosar.

Comment here