Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Șoferul de la Primăria Bustuchin, acuzat de agresiune sexuală a revenit la serviciu. Aurel Gheorghe a revenit, joi, la serviciu, după ce intrase în concediu de odihnă, timp de cinci zile, imediat după incidentul petrecut cu colega sa de muncă care îl acuză de agresiune sexuală. ,,Sucă”, cum este poreclit în localitate, nu este cercetat disciplinar, iar la muncă nu a avut niciun stres, deoarece colega sa nu se afla la serviciu, femeia intrând la rândul său în concediu de odihnă. Atmosfera în instituția publică nu este una tocmai liniștită, salariații s-au poziționat de partea Simonei Popa, referent la Achiziții Publice, cu un comportament ireproșabil la locul de muncă.

Pandurul: Omul PNL, pregătit pentru Prefectura Gorj. Demisie în ultima zi din an! Partidul Național Liberal Gorj se pregătește pentru ocuparea posturilor de la vârful Prefecturii Gorj. Liberalii vor avea două poziții, fie de prefect și subprefect, fie ambele posturi de subprefect. Unul dintre oamenii susținuți de partid este Marcel Petrică Iacobescu. Liberalul s-a pregătit din timp pentru acest post. În ultima zi a anului 2020, Iacobescu și-a înaintat demisia din Consiliul Județean Gorj. Astăzi, aleșii județeni vor constata încetarea de drept a mandatului acestuia și vor declara vacant locul. Tot astăzi se va vacanta și postul lui Cristinel Rujan, ajuns senator PSD de Gorj.

Gorjonline: Fiul judecătoarei Dafinescu A SCĂPAT de acuzația de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, deși a accidentat MORTAL o femeie, fiind BĂUT. Mihai Dafinescu, fiul președintei Judecătoriei din Novaci, a fost trimis în judecată, în urmă cu zece zile, în stare de arest preventiv, de către procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, fiind inculpat pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului. Paradoxal, deși a accidentat mortal o femeie de 52 de ani, din Novaci, și procurorii au probat că acesta consumase băuturi alcoolice în barurile din oraș, lucru recunoscut și de Dafinescu, iar atunci când s-a predat la poliție, avea o alcoolemie de 0,5 la mie, acesta nu va fi judecat și pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului pentru că alcoolemia, la 11 ore și 30 de minute după producerea accidentului, nu a putut fi riguros calculată. Trebuie spus că, în ultimii cinci ani, polițiștii l-au sancționat contravențional pe Mihai Dafinescu de 33 de ori, pentru încălcarea regulilor de circulație pe drumurile publice, și a avut de mai multe ori permisul suspendat, însă, de fiecare dată și l-a recăpătat, în urma contestării, în justiție, a proceselor verbale întocmite de polițiști. Mai mult, în urmă cu șapte ani i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, însă, în final, cauza a fost clasată de procurorii de la Târgu-Cărbunești.

Impact în Gorj: Consilier local: „Este posibil ca domnul Ciprian Florescu să fie propus pentru postul de viceprimar“. Adrian Tudor, consilier local la Târgu-Jiu și președintele Partidului Verzilor Gorj, susține că primarul Marcel Romanescu vrea să se debaraseze de actualul viceprimar, Gabriel Coica, de la Pro România. Potrivit fostului viceprimar, Romanescu și-l dorește în acest post pe Ciprian Florescu, vicepreședintele PSD Gorj, care a fost contracandidatul său la funcția de primar: „Există informații că este posibilă o alianță PNL-PSD în Consiliul Local, pentru că domnul Coica a creat niște probleme, nu a mai ascultat de niște comenzi și este posibil ca domnul Ciprian Florescu să fie propus pentru postul de viceprimar“, a declarat Adrian Tudor.

Comment here