Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: SCANDAL între patronii de hoteluri din Rânca! Acuzații de FURT și ȘANTAJ: ”Nu mai vrem să auzim de nemerniciile acestui om!”. Acuzații extrem de grave, lansate pe o rețea de socializare, de către Angela Vintilescu, patroana unui cunoscut hotel din Rânca, la adresa lui Constantin Pănescu, șeful Asociației Concesionarilor din acea zonă montană: ”Ne-a furat drepturile și banii din Asociația din spatele căreia a amenințat, a șantajat, a obținut avantaje enorme”. Atacul devastator al fostei consiliere locale de la Novaci vine pe fondul ultimelor declarații ale lui Pănescu, de la Radio Infinit, cum că Rânca îndeplinește toate condițiile pentru a fi declarată stațiune de interes național, că ar trebui preluată de Consiliul Județean, iar stațiunea să fie condusă de un așa zis guvernator. ”DECEBAL este BLESTEMUL Râncii; I-am spus, știe bine! De necontestat abilitățile sale în diversiuni mizerabile la adresa celor care au avut curajul să devoaleze adevărul despre acest personaj!!! Despre măgăriile prin care ne-a furat drepturile și banii din Asociația din spatele căreia a amenințat, a șantajat, a obținut avantaje enorme: apă fără bani timp de 15 ani, revândută într-un milion de ciorbe; neplată chirie pe terenul de sub cele 30 de mașini ale turiștilor săi; deszăpezire pe bani publici, sub amenințarea autorităților cu presa indusă în eroare, plus altele. Se mai are doar pe el cu el; mulți nu mai vrem să auzim de nemerniciile acestui om, imaginat în mintea lui STĂPÂNUL Râncii!!! Ne bucurăm că vedeți IMPOSTURA acestui individ dubios! Poate vede și presa realitatea asta!”, a comentat Angela Vintilescu pe Facebook.

Pandurul: Primar reclamat la 112. A fost scandal marți la Alimpești. Primarul Victor Drăgulescu a mers la o canalizare la volanul unei autospeciale de pompieri care aparține primăriei. S-a trezit cu o reclamație la 112 din partea fostului consilier local Leonida Belgher, care a sesizat faptul că autospeciala nu este înmatriculată și nu are de ani buni făcută starea tehnică. Belgher a postat imagini și pe pagina de socializare. Primarul a fost surprins în timp ce conducea autospeciala și făcea verificări la canalizare înfundată.

E primar de două luni și e sufocat de sesizări. Situație incredibilă într-o localitate din Gorj, acolo unde primarul a fost bombardat cu zeci de petiții de către un cetățean nemulțumit, care l-a și reclamat peste tot. Toate acestea s-au întâmplat în numai două luni și, în loc să facă treabă în comună, primarul din Schela, Gabriel Deteșan, răspunde la petiții și dă explicații organelor de control. Ultima reclamație a fost făcută de cetățeanul nemulțumit chiar acum câteva zile. Reclamantul a pus pe jar autoritățile din Schela, dar și poliția, după ce a sesizat faptul că stația de tratare a apei din Vijoaia a fost furată.

Gorjeanul: Doar 40% dintre cadrele didactice din Gorj, dispuse să se vaccineze, arată  datele centralizate de IȘJ Gorj. “Ca urmare a solicitării Direcției Generale Învățământ Preuniversitar în cadrul Ministerului Educației din data de 05.01.2021, cu privire la disponibilitatea personalului unităților de învățământ din județul Gorj de a se vaccina împotriva virusului SARS CoV-2, Inspectoratul Școlar Județean Gorj a centralizat următoarele date: 41,08% personal didactic de predare, 40,92% personal didactic auxiliar, 36,17% personal nedidactic” se precizează într-un comunicat de presă al IȘJ.

Impact în Gorj: Tabletele oferite de autorități nu funcționează. Părinte: “Să se spele cu ele pe cap!”. Este supărare mare în rândul părinților din Rovinari. Tabletele oferite cu titlu gratuit de autoritățile mai mult îi încurcă pe elevi. Dispozitivul digital nu permite conectarea pentru ca școlarii să susțină orele online. 1209 de tablete au ajuns la elevii din orașul Rovinari. Deși la prima vedere vestea i-a bucurat enorm pe beneficiari, acum, când au fost nevoiți să le folosească și-au dat seama că dispozitivele mai rău îi încurcă. Părinții se plâng că cei mici se chinuie să intre online și se gândesc serios să renunțe la dispozitive. Tabletele au fost achiziționate prin Programul Operațional Competitivitate, Axa prioritară 2. Valoarea contractului de achiziție s-a ridicat la peste 1 milion de lei, în această sumă fiind inclus și abonamentul la internet pe o perioadă de 24 de luni.

Comment here