Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Corpul de control al Instituției Prefectului confirmă NEREGULILE GRAVE de la Serviciul Județean de Ambulanță! Pistol: ”Raportul a fost trimis la Ministerul Sănătății!”. Corpul de control al Instituției Prefectului – Județul Gorj a descoperit alte nelegalități la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Gorj, după cele constatate de inspectorii Curții de Conturi și cei ai Serviciului Audit din cadrul Ministerului Sănătății. Practic, este al treilea raport, în decursul unui an, în care sunt evidențiate nereguli grave în actul de decizie de la SJA, iar managerul Constantin Mitroi este de neclintit din funcție. De la încasarea, fără temei legal, a indemnizației de hrană de către Mitroi și membrii Comitetului Director, până la spor, nelegal, de radiații, în cuantum de 10%, acordat printr-o dispoziție a managerului personalului TESA și până la menținerea, ilegală, în funcție a directorului economic, sunt numai câteva din faptele de vitejie ale șefului SJA Gorj.

Pandurul: Angajații Prefecturii Gorj primesc spor de Covid. De câteva luni, toți angajații Prefecturii primesc un bonus în valoare de 30% din salariul de bază. Banii se dau în baza unei Ordonanțe de Urgență din vara anului trecut. În document, este specificat că fiecare Instituție a Prefectului poate să aloce, dacă are fonduri, și spor de Covid salariaților care sunt expuși riscului de a se infecta cu noul coronavirus și celor care muncesc mai mult în perioada stării de alertă. Sporul este de 30% din salariul de bază al salariatului. Acesta nu se acordă prefectului și nici celor doi subprefecți. Fiecare prefectură stabilește câți angajați vor primi acest spor în baza unor referate făcute de fiecare șef de serviciu.

Cine recrutează noii supraveghetori ai CE Oltenia. Fox Management Consultants SRL este firma care se va ocupa de selecția noilor șefi ai Complexului Energetic Oltenia, fiind vorba de membrii Consiliului de Supraveghere şi ai Directoratului. Selecția va avea loc în conformitate cu prevederile OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, a comunicat compania. „Între Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. și S.C. Fox Management Consultants S.R.L. nu au mai existat relații contractuale până în prezent”, a precizat compania energetică într-un comunicat. Precizările vin după ce în spațiul public au apărut speculații că firma cu pricina ar mai fi selectat în trecut supraveghetori împotriva cărora a fost declanșată răspunderea patrimonială. Mai mult, deputatul USR Gorj, Radu Miruță, a cerut ca selectarea noilor șefi să fie transparentă, în sensul de a fi transmise video interviurile susținute de candidați.

Gorjeanul: Pensionarul Iacobescu, propunerea PNL pentru postul de prefect de Gorj. Liberalul Marcel Petrică Iacobescu, fost consilier județean în mandatul trecut, pensionar militar, este propunerea PNL pentru postul de prefect. O susțin surse politice care spun că PNL Gorj va merge pe mâna lui Iacobescu pentru această funcție aflată în negociere la nivel central. USR îl preferă pentru postul de subprefect pe Marius Stroe, profesor de matematică la un liceu din Târgu-Jiu. Iacobescu a fost director la MedservMin pe timpul PDL. A fost schimbat din funcție de către Daniel Burlan și a ajuns apoi în CA-ul UM Sadu. Anul trecut, Iacobescu a trăit doar din indemnizația lunară de consilier județean, din pensie și din 1300 de lei încasați la o firmă de pază.

Impact în Gorj: Iordache, după poza cu sindicaliștii: „Este normal ca salariații să își dorească salarii mai mari”. Senatorul Ion Iordache a participat la mitingul organizat de sindicaliștii de la Sanitas, în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu. Liberalul a declarat că s-a aflat în mijlocul oamenilor nu pentru a le da dreptate, ci pentru a afla ce doleanțe au. Deși protestatarii se aflau în Piața Prefecturii pentru a transmite nemulțumirile față de decizia coaliței de la guvernare de a îngheța salariile, liberalul a considerat că poate bifa o primă acțiune în calitate de parlamentar fie ea și împotriva echipei din care face parte. „Cu siguranță voi fi printre oameni de fiecare dată când vor avea o problemă. Doream să văd ce problemă au, să facem o discuție, să vedem dacă putem să facem ceva. Dacă nu există comunicare nu putem să ajungem la un rezultat. Este normal ca salariații să își dorească salarii mai mari iar sindicaliștii să-și facă meseria dar traversăm o perioadă grea”, a transmis liberalul Ion Iordache.

Comment here