Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Tarife mai mari pentru colectarea gunoiului din Târgu-Jiu. Tarifele practicate de societatea de salubritate Polaris au fost majorate atât pentru cetățeni, cât și pentru firme, fiind aprobate, vineri, în Consiliul Local  Târgu-Jiu. Consilierii PSD au votat împotrivă, a anunțat, pe pagina de socializare, Eduard Lădaru. „Ca să fie clar pentru toată lumea…primarul Marcel Romanescu a convocat o ședință de îndată ca să aprobe, pe repede înainte, majorarea tarifului la colectarea deșeurilor pentru a mări profitul Polaris. Cu alte cuvinte, Marcel Romanescu se face că se ceartă cu cei de la Polaris…când vine vorba de bani…se înțeleg de minune. Noi, consilierii PSD, am votat împotrivă, dar, majoritatea toxică din jurul lui Marcel Romanescu a adoptat proiectul de hotărâre. De luna viitoare, locuitorii din Târgu-Jiu vor plăti mai mult la Polaris“, a precizat Lădaru.

Pandurul: Ce secretar de stat va avea PNL Gorj. Toate filialele PNL vor avea câte un secretar de stat în Guvernul Cîțu. Organizațiile cu rezultate bune la alegerile parlamentare vor primi bonus șefia unor oficii și agenții guvernamentale. Potrivit surselor politice, cea mai dorită funcţie a fost cea de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării sau „ministerul cu bani”, cum este cunoscut în teritoriu, în rândul primarilor. Astfel, filialele PNL din Giurgiu, Teleorman, Alba şi Vrancea vor avea câte om la Dezvoltare, în timp ce Clujul ar avea dreptul să propună un subsecretar de stat. Aceleași surse politice susțin că Gorjul s-ar fi ales cu postul de secretar de stat la Ministerul Finanţelor. Tot la acest minister vor mai fi liberali din Timişoara şi Hunedoara. Și în Guvernul Orban, Gorjul a avut secretar de stat la Finanțe, în persoana actualului deputat Gheorghe Pecingină.

Gorjeanul: Agresorul sexual de la Bustuchin, cu antecedente?! A fost șofer pe microbuzul școlar și a demisionat. Gheorghe Aurel, angajat șofer al primarului Ion Ciocea la Primăria Bustuchin, este cercetat penal după ce, miercuri, ar fi agresat-o sexual pe colega sa de muncă, Simona Popa, referent achiziții publice în cadrul instituției. Angajatul a intrat a doua zi în concediu, cererea fiind aprobată de edil. Localnicii vorbesc însă că salariatul respectiv nu ar fi la prima abatere de acest fel, acesta fiind cu trei, patru ani în urmă șofer pe microbuzul școlar. Respectivul ar fi avut un comportament similar cu unele eleve care l-ar fi reclamat directoarei adjuncte a liceului care, la rândul său, l-ar fi informat pe Ciocea. Șoferul Gheorghe Aurel a demisionat, a plecat în străinătate, iar când a revenit în comună a fost angajat la primărie, șofer al edilului Ciocea.

Gorjonline: Autoritățile din Gorj au pregătit minuțios scenariul HORROR pentru „Bicentenarul Tudor Vladimirescu”! Se prefigurează o RUȘINE NAȚIONALĂ. Peste două săptămâni, pe 23 ianuarie, Tudor Vladimirescu urma să fie declarat erou al națiunii române, pentru ”curajul său dovedit în Revoluția de la 1821, pe care a condus-o, mișcare care avea ca scop eliberarea popoarelor creștine de sub dominația Otomană”, asta în contextul în care proiectul legislativ prin care 2021 era instituit ”Anul Tudor Vladimirescu” nu rămânea blocat la Camera Deputaților. Cum s-au pregătit autoritățile pentru celebrarea Bicentenarului Tudor Vladimirescu? O rușine națională! La Târgu-Jiu, deși administrația orașului anunța modernizarea parcului în care se află statuia lui Tudor, la finele anului trecut, a reevaluat situația și a afirmat că lucrările ar putea începe prin martie, dacă se găsesc bani pe la Ministerul Culturii sau vreun proiect cu finanțare europeană. La Padeș, reabilitarea monumentului Proclamației va dura cel puțin opt luni, însă cel puțin a fost semnat contractul în valoare de peste 800.000 de lei, cu un SRL din Alba. În schimb, comuna natală a lui Tudor e neschimbată. La Vladimir, se regăsesc până și copitele cailor pandurilor prin noroiul ulițelor, iar autoritățile locale au fost preocupate, în decursul celor două secole, ca locurile să fie perfect conservate. Cu excepția PET-urilor și a cutiilor de bere pe marginea șanțurilor, peisajul e același ca în 1821.

Comment here