Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Focar de COVID-19 în Consiliul Județean Gorj! Director, internat de urgență în spital. Cel puțin trei salariați din cadrul Consiliului Județean Gorj au fost confirmați cu COVID-19, iar doi dintre aceștia sunt internați la Secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. Daniela Stricescu, director adjunct al Direcției tehnice și investiții din Consiliul Județean, a ajuns, joi seara, în spital cu simptome ale virusului SARS-CoV-2. În ultimele zile, alte două angajate ale instituției, colege de birou, au fost confirmate cu COVID-19, una dintre acestea a rămas internată la Boli Infecțioase, având unele simptome, iar cealaltă salariată a CJ Gorj a preferat să se izoleze la domiciliu. DSP Gorj a demarat o anchetă epidemiologică la nivelul instituției, iar până la definitivarea acesteia s-a dispus ca soții celor două salariate ale CJ, angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, respectiv Universitatea ”Constantin Brâncuși”, să se carantineze la domiciliu.

Mai mult de jumătate din angajații Serviciului de Ambulanță au optat să NU se vaccineze. 950 de persoane, din cele care se încadrează în prima etapă a vaccinării, adică angajații din domeniul sănătății și social, s-au vaccinat, în Gorj, în primele patru zile de la debutul campaniei de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2. La Serviciul Județean de Ambulanță Gorj mai puțin de jumătate dintre angajați au optat pentru a se vaccina, deși Constantin Mitroi, managerul instituției, declara, în urmă cu o săptămână, că tot personalul medical dorește să se imunizeze, adică niciun salariat nu și-a manifestat intenția de a refuza vaccinarea.

Impact în Gorj: Ce reacții a avut medicul Alexandru Nițu după ce s-a vaccinat anti COVID-19. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a fost printre primele persoane care s-au vaccinat din județul Gorj. Acesta a spus că se simte foarte bine și că a avut doar o ușoară durere la locul înțepăturii, reacția fiind normală în cazul administrării vaccinurilor. „A fost absolut nedureros. Vă spun sincer că, în momentul în care colega mea, doamna asistentă, a terminat de făcut vaccinul m-am uitat către dumneaei și am întrebat-o dacă a terminat. Mă așteptam să simt o anumită durere, dar nu s-a întâmplat acest lucru. A fost bucurie să mă pot vaccina printre primii, pentru că am încercat să le transmitem colegilor noștri din spital și din întreg județul că acest vaccin este în regulă, că noi, cadrele medicale tinere, ne punem încrederea în acest vaccin și că lucrul acesta tocmai pentru a reveni la normalitatea la care eram învățați. Eu m-am simțit foarte bine după vaccin. Am simțit o ușoară jenă la locul de injecție, ca o ușoară febră musculară, dar nu ceva care să mă oprească în a-mi desfășura activitatea. Am resimțit acest lucru a doua zi. Nu am avut vreo umflătură sau edem în zona respectivă“, a spus medicul Alexandru Nițu.

Gorjeanul: Revoltă și disperare, după inundații! Gorjul, în Evul Mediu: drumuri desfundate de noroaie. Ploile căzute la începutul acestei săptămâni și inundațiile provocate de acestea au arătat, din nou, în ce hal arată infrastructura rutieră din unele comune din Gorj: drumuri nepietruite și fără rigole sau punți gata să fie luate de ape. Oamenii acuză că, în ultimii ani, s-au cheltuit milioane de lei din bani publici pentru refacerea acestora și solicită intervenția organelor judiciare. Comuna Samarinești, situată la 9 km de municipiul Motru, arată ca în Evul Mediu, nu numai în perioadele în care toate drumurile din cele șapte sate ale acesteia sunt inundate sau pline cu noroi, iar subdezvoltarea localității este evidentă. Un singur kilometru de asfalt a fost turnat pe drumurile comunale, în ultimul deceniu, vreme în care comuna a fost condusă de primarul Marian Ardeiu, scos de la butoanele administrației de un raport de incompatibilitate al Agenției Naționale de Integritate.

Pandurul: Femeia care a murit la Răchiți era agent de pază. Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au deschis, joi, dosar de cercetare accident de muncă mortal, după ce o femeie, agent de pază, în vârstă de 44 de ani, salariată a unui angajator cu sediul în București, ce are punct de lucru în județul Gorj, și-a pierdut viața în urma unui accident rutier, care a avut loc miercuri dimineață pe raza localității Răchiți, produs de o tânără de 27 de ani. La momentul producerii accidentului, victima se deplasa spre locul de muncă, a explicat ITM Gorj. În urma leziunilor suferite, femeia a decedat miercuri seară, la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu.

Comment here