Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Șeful Carierei Roșiuța, dat afară din partid pentru că ar fi traficat voturile PMP în folos propriu. Constantin David, șeful Carierei Roșiuța, a fost exclus din PMP Gorj, pe data de 2 decembrie, la două luni după ce a candidat pentru funcția de primar de Motru, la alegerile locale din 27 septembrie. Acesta a pierdut alegerile, dar a obținut, în schimb, o funcție de consilier local. Cel mai important însă, a recâștigat, în urma scrutinului, funcția de șef al unității miniere din care fusese detronat cu câteva luni în urmă. Conducerea PMP Gorj a considerat că David merită astfel excluderea din organizație, deoarece voturile obținute de la motreni le-ar fi traficat în folosul propriu. Mai exact, David ar fi negociat cu PNL obținerea funcției de la carieră, în timp ce partidul a fost doar un vehicul pentru atingerea scopului fostului candidat.

Impact în Gorj: Speranțe pentru creșteri salariale la CEO. Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, a declarat că există speranțe că în acest an vor exista creșteri salariale la Complexul Energetic Oltenia. „Există premise de majorări salariale la CEO, pentru că atunci când s-a dat hotărârea de guvern de rectificare a bugetului companiei, la începutul lunii octombrie, există un articol care prevede reîntregirea fondului de salarii cu ceea ce s-a diminuat prin șomaj tehnic și alte aspecte. O altă situație este că productivitatea în anul 2021 să fie mai mare decât în 2020. Atunci, putem să avem așteptări cu privire la creșteri salarie în acest an” a afirmat Pârvulescu. Negocierile dintre sindicate și administrație cu privire la bugetul companiei vor fi purtate în luna februarie.

Gorjonline: Cum se fură pădurea de sub ochii șefilor RNP, ai celor din Direcția Silvică și Garda Forestieră! ”Mă lupt singur cu întreg sistemul silvic din Gorj!”. Un tânăr pădurar din Gorj denunță fapte extrem de grave în legătură cu exploatările ilegale dintr-un canton aflat sub autoritatea Ocolului Silvic Târgu-Cărbunești. Pădurarul spune că, în urma unui control care a avut loc în urmă cu un an, au fost descoperite tăieri ilegale, în cantonul Ștefănești, dar și faptul că o firmă a exploatat material lemnos în afara ariei contractate, numai că, în dosarul penal constituit, ulterior, apar hărți falsificate pentru a acoperi urmele și a absolvi de orice vină societatea și pe cei care o protejează. După numai două zile de la momentul în care a dat declarații la poliție și i-a sesizat pe șefii săi cărora le-a solicitat un nou control, pădurarul a constatat că fusese scos din schemă, adică postul pe care-l viza, tocmai la cantonul la care se constataseră furturi masive de material lemnos, nu a fost scos la concurs. Mesajul a fost clar: deranjase cuibul de hoți! Iar acest lucru s-a confirmat și la controlul care a avut loc în urmă cu două săptămâni, când s-a trezit singur prin pădure numărând cioate și arbori nemarcați, tăiați ilegal, în timp ce comisia a rămas la marginea pădurii. Iulius Marian Lihu, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Tg-Cărbunești, este tânărul care l-a sesizat pe directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor (RNP) despre cum se fură pădurile în Gorj.

Pandurul: Carierele miniere, inundate. Salariat: Noroaiele sunt mari. Ploile torențiale din ultimele zile nu au inundat doar gospodăriile oamenilor, ci și carierele miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Nămolul este din ce în ce mai mare, iar minerii au ajuns la capătul răbdării. De exemplu, la Cariera Lupoaia, minerii spun că rămân pur și simplu blocați în noroaie. Liderul sindical de la Cariera Lupoaia, Nicu Bunoaica, a declarat că accesul se face foarte greu în carieră. ”Asta este situația din cariere. Peste tot există această problemă. Noroaiele sunt mari, iar condițiile de lucru sunt inumane. Utilajele sunt defecte pentru că nu au fost făcute retehnologizări. Nu știu ce se va întâmpla cu oamenii. Am făcut și o adresă pentru a discuta cu președintele Camerei Deputaților cu privire la un program pentru mineri. Pe nimeni nu interesează soarta CE Oltenia, doar au căpușat cu firmele de casă. Accesul se face pe jos sau cu mașinile, însă doar până unde se poate intra”, a spus sindicalistul Nicu Bunoaica.

Comment here