Pandurul: Încep negocierile pentru postul de prefect. Favoriții la Gorj. Este forfotă în instituțiile publice din Gorj, odată cu instalarea noii coaliții de guvernare. Se fac din nou scenarii și calcule, mai ales că partidele de la putere au dat startul negocierilor pentru funcțiile de prefect și subprefect. În urma înțelegerilor de la sfârșitul anului, PNL va numi 23 de prefecți, USR-PLUS – 14, iar UDMR – 5. Prin urmare, PNL și USR-PLUS vor avea în toate județele prefect sau subprefect. În Gorj, se discută deja, ce-i drept, mai mult neoficial, despre schimbarea care se va produce la vârful Prefecturii. Prefectul Cosmin Pistol, numit în vară cu sprijinul Partidului Mișcarea Populară, formațiune care nu a mai intrat însă în Parlament, va fi schimbat din funcție. Liberalii nu vor să renunțe la postul de prefect și deja se „știe”, pe surse, numele viitorului reprezentat al Guvernului în teritoriu. Consilierul județean Marcel Iacobescu ar fi susținut de liberali pentru acest post dorit inclusiv de subprefectul Virgil Drăgușin. Liberalii ar urma să mai primească și un post de subprefect, iar cel de-al doilea ar reveni USR-PLUS. Liberalul Drăgușin are mari șanse să-și mențină funcția de subprefect, în pericol fiind doar postul finanțistului Gheorghe Grigorescu, ajuns la conducere tot cu susținerea PMP. Dinspre tabăra USR, unul dintre numele vehiculate pentru prefectură este cel al arhitectului Cornel Răducan-Morega, cel care a deschis lista partidului la Senat.
Gorjonline: Drum închis între Horăști și Văgiulești. Motru a ieșit din matcă și a acoperit artera rutieră. Localnicii au circulat, marți, pe artera Samarinești-Jirov-Broșteni-Motru, făcând în plus 15 km, după ce drumul județean care trece prin Samarinești a fost inundat. Marți, apele de pe versanți dar și râul Motru care a ieșit din matcă au făcut ca drumul să fie inundat fiind interzisă circulația în zonă de către poliție. O ambulanță și mai multe mașini s-au împotmolit și au fost întoarse înapoi.
Impact în Gorj: Focar de infecție pe râul Tismana din cauza deșeurilor aruncate de cetățenii de pe o stradă. Un localnic din Tismana a sesizat poluarea râului cu același nume de către cetățenii care locuiesc pe o stradă din localitate. Din cauza deșeurilor, tuburile de scurgere s-au înfundat și o suprafață întinsă de teren este permanent inundată. „Sper să rezolvăm această poluare a mediului și să scăpăm de acest focar în care se afundă râul și lacul Tismana, din cauza celor ce locuiesc pe strada Depozitului (Mahala) prin care trece râul Tismana. Aceștia aruncă sute de saci de gunoaie, mizerii și tot ce le cade la mâna. Asistații sociali din oraș sunt plătiți degeaba, nu își fac treaba, nu fac nimic util pentru banii care îi încasează“ a declarat cetățeanul. Petre Remetea, primarul din Tismana, a spus că va verifica situația sesizată și că este vorba despre o stradă unde locuiesc cetățeni de etnie romă.
Gorjeanul: Greblă nu e de acord cu desființarea Secției care investighează infracțiunile din justiție. „Am trecut printr-un asemenea abuz”. Ministrul Justiției vrea ca Secția pentru Investigarea Infecțiunilor din Justiție să fie desființată cel târziu până la finalul lunii martie. Gorjeanul Toni Greblă, fost judecător al Curții Constituționale, care timp de patru ani a fost anchetat, judecat și apoi achitat definitiv, nu vede cu ochi buni această mișcare. Consideră că „desființarea sau semnalul pentru desființarea secției și revenirea dosarelor la aceleași autorități sub care s-au comis abuzurile e un semnal de a disciplina fie procurorii, dar mai ales judecătorii”. Greblă a amintit că a trecut printr-un abuz comis de instituțiile statului. „Nu numai a procurorilor, ci a sistemului de forță. SRI, DNA, și apoi prelungită această falangă în justiție tocmai la acei judecători cărora li se făcuseră și lor dosare pentru a deveni, pe această cale, mult mai ascultători. Vorbesc în calitate de om care a trecut printr-un asemenea abuz comis de instituțiile statului și având în vedere și calitatea mea de jurist”, a mai spus Greblă. Desființarea SIIJ este un obiectiv important al coaliției de guvernare. După obținerea avizelor necesare, proiectul va intra în dezbaterea parlamentului.
Comment here