Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Noapte albă la Padeș. Apele au ieșit din matcă. ANM a emis un cod roșu de precipitații pentru județul Gorj aunțând că vor fi înregistrate inundaţii, scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol. Comuna Padeș a fost prima lovită de inundații, noaptea trecută. Pericolul nu a trecut, încă, iar autoritățile sunt în alertă. ”Am oprit alimentarea cu apă în jurul orelor 03:30 , întrucât Hidroelectrica deversează barajul de la Valea Mare. Atenție mare pentru toată comunitatea din Pades pericolul nu a trecut! Sunt în permanență printre dumneavoastră pentru a va ajuta în caz de nevoie. Dumnezeu să ne ajute să trecem cu bine peste aceasta încercare!” a transmis primarul comunei Mihăiță Troacă.

Pandurul: Premierul Cîțu, anunț important pentru companiile de stat. “Companiile de stat cu pierderi primesc resurse de la buget DOAR în baza unui plan de restructurare/ reformă”, a anunțat, luni, premierul Florin Cîțu. Complexul Energetic Oltenia așteaptă în următoarele luni un ajutor de 241 de milioane de euro pentru achiziționarea certificatelor de carbon aferente producției de energie de anul trecut. CE Oltenia are un plan de restructurare, dar acesta nu a fost aprobat de Comisia Europeană până acum. “Vă spun clar tuturor: fiecare proces de restructurare pe care îl voi dispune o să fie monitorizat și judecat în Guvern. Voi cere miniștrilor să prezinte, trimestrial, stadiul de implementare al acestor programe de restructurare/reformă”, a precizat Florin Cîțu. Planul de restructurare/ reformă pentru companiile de stat cu pierderi reprezintă unul din indicatorii folosiți la evaluarea miniștrilor, a mai spus premierul.

Pază de mii de euro la Centrul Militar Gorj. O firmă din Târgu-Jiu, abonată la contractele cu statul, va asigura, timp de un an, paza Centrului Militar Județean Gorj. Înainte de Crăciun, Consiliul Județean Gorj a încheiat un contract în valoare de peste 26.000 de euro cu firma SC TMG GUARD SRL. Achiziția a fost una directă. Serviciile vor fi asigurate cu patru agenți de securitate, dotați cu pistol Carpați, stații emisie-recepție sau telefoane GSM. Consiliul Județean Gorj va plăti 14,53 lei pentru fiecare oră în care obiectivul este păzit. Firma TMG a fost înființată în 2016 de fiii foștilor ofiţeri ai Direcției Județene de Informații Gorj, Victor Mecu și Alin Alexandru Niculescu. Printre clienți reprezentativi ai firmei s-au numărat BNR, Societatea Națională a Sării, Complexul Energetic Oltenia, Romgaz, ANAF, Direcția Generală a Finanțelor Publice Craiova, Hidroelectrica, Consiliul Județean Gorj sau Universitatea Politehnica București.

Gorjonline: Cupă nu mai este manager public! Fostul parlamentar Ion Cupă a renunțat la funcția de manager public al Primăriei Padeș. Cupă a ocupat postul pentru doar câteva zile la finalul anului trecut, nu prin concurs ci prin dispoziție a edilului PSD. Postul a rămas, acum, vacant. De altfel și funcția de viceprimar este deocamdată vacantă iar pentru aceasta se pregătește Pora, un om de afaceri local. Numirea ar urma să se producă în următoarea ședință de CL Padeș.

Comment here