Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Campania de vaccinare în Gorj: DEZORGANIZARE și MINCIUNĂ. În Gorj, campania de vaccinare a personalului care se încadrează în prima etapă a vaccinării, adică angajații din domeniul sănătății și social, va debuta, luni, 4 ianuarie a.c.. Pe hârtie, totul arată perfect însă, în realitate, e o dezorganizare maximă și minciună. Și asta nu din cauza celor din ”nucleul județean de coordonare a campaniei”, ci a celor care conduc instituțiile din domeniul medical și nu știu cu exactitate câți angajați ai acestora vor să se vaccineze. Publicația face referire la declarația pe care Constantin Mitroi, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, a făcut-o, marți, 29 decembrie, la Radio Infinit, că angajații instituției pe care o conduce vor să se imunizeze în masă și niciun cadru medical nu și-a manifestat intenția de a refuza vaccinarea. În aceeași zi, la ora 10:51, adică înainte de declarația publică, managerul Mitroi tocmai primise o situație de la Substația Bumbești-Jiu a SJA în care jumătate din cadrele medicale își exprimaseră opțiunea de a ”NU” se vaccina.

Impact în Gorj: START vaccinare și la Gorj. Prima imunizare împotriva COVID-19 este programată să fie făcută, în județul Gorj, astăzi, la ora prânzului. Vor fi vaccinate peste 100 de cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu. Prima persoană vaccinată împotriva virusului SARS-COV2 va fi directorul medical, Constantin Mădălin Dinu. În județul Gorj vor fi disponibile populației 20 de centre de vaccinare dintre care unul va fi mobil. Persoanele cu handicap vor putea solicita ca medicii să se deplaseze la domiciliul lor.

Laboratorul Spitalului de Urgență Târgu-Cărbunești a fost finalizat. Laboratorul Spitalului de Urgență Târgu-Cărbunești unde urmează să fie efectuate testele pentru depistarea infecției cu noul coronavirus a fost finalizat și urmează să fie pus în funcțiune în perioada următoare. Ministerul Sănătății a alocat suma de 800.000 de lei pentru finanțarea investiției, din care 500.000 de lei a fost folosită pentru achiziționarea aparaturii. Lucrările au început în luna noiembrie. Cadrele medicale care lucrează în noul laborator de testare a pacienților care prezintă suspiciune de infectare cu COVID-19 au urmat un stagiu de specializare.

Pandurul: Și-a aranjat să aibă viceprimar de la Pro România. Alianțele PSD-PNL, în așteptare. Nu toate primăriile din Gorj au viceprimar, dar sunt și localități unde alianțele sunt deja făcute. La Slivilești, de exemplu, primarul PSD Sorin Bucurescu are vice de la Pro România. Dar asta pentru că a mutat, înainte de alegeri, un pesedist de-al lui la partidul lui Victor Ponta. „La mine în comună, viceprimarul este de la Pro România. Nu e vorba de nicio alianță. El a a fost la PSD și eu i-am spus să treacă la Pro România ca să ia și el câteva voturi. Am făcut echipă cu el și în mandatul trecut. Ne-am permis și noi să facem niște jocuri, mai ales că sunt în interesul comunității”, a declarat Sorin Bucurescu. La Plopșoru se vorbește de un blat făcut înainte de alegeri între PSD și PNL. Social-democratul Grigorie Petre și-a asigurat un nou mandat, dar a promis postul de viceprimar la PNL. Deocamdată, liberalii au interzis alianțele cu PSD la nivel local, dar probabil că vor face în curând uitată această decizie.

Comment here