Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Cine este primul gorjean vaccinat împotriva noului coronavirus. Cristina Hoară, din Bumbești-Jiu, medic rezident în anul II la Institutul Național de Boli Infecțioase din București, este primul gorjean care s-a vaccinat anti-COVID-19. Cristina a spus pentru Știrile Pro TV că se simte bine și că a simțit durere mai mare atunci când a făcut vaccinul anti gripal, în urmă cu două luni. „Mai tare m-a durut vaccinul antigripal pe care l-am făcut în urmă cu două luni. Se întâmplă frecvent să ai durere locală atunci când faci orice vaccin. Este primul semn de normalitate și sper să ajungem în final la normalitate, dar pentru asta este nevoie ca să se vaccineze un număr mare de persoane“ a declarat grojeanca.

Gorjonline: Minerii Complexului Energetic Oltenia lucrează în noroi dar tot vor pierde condițiile deosebite. Anul viitor, angajații CE Oltenia vor pierde condițiile deosebite de muncă. Pentru ei nu se mai poate face nimic la acest capitol, asta deoarece anul viitor 4600 de salariați vor pleca acasă iar situația companiei nu va mai permite astfel de facilități. Condițiile deosebite de muncă rămân, chiar și în prezent felul cum se lucrează în cariere fiind destul de anevoios. Minerii lucrează cu noroiul peste cizmele de cauciuc, lucru de care nu vor scăpa anul viitor. Cu toate acestea, în câteva luni nu li se va mai recunoaște munca în condiții deosebite, o ordonanță aflată în vigoare finalizându-și efectele în 2021.

Pandurul: Funcții pentru trei deputați de Gorj. Trei dintre cei cinci deputați de Gorj au prins funcții în Parlament. Niciunul nu este însă președinte de comisie parlamentară, așa cum se întâmplă la Senat. Aici, fostul prefect Ion Cristinel Rujan a devenit președintele Comisiei de Constituționalitate. În schimb, deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj, a prins o funcție de vicepreședinte al Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională. Aflați la primul mandat, liberalul Gheorghe Pecingină și useristul Radu Miruță au fost cooptați, ca secretari, în Comisia pentru buget, finanțe și bănci și, respectiv, Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor. Liberalul Ion Iordache este viceliderul grupului PNL la Senat. Singurii fără funcție sunt deputatul Dan Vîlceanu, liderul PNL Gorj, care spera la un post în Guvernul Cîțu și notarul Claudiu Manta, membru în Comisia pentru industrii și servicii.

Gorjeanul: Cine va elabora studiul de fezabilitate pentru drumul expres Craiova – Târgu-Jiu. Compania națională de drumuri a anunțat,. marți, rezultatul procedurii de atribuire a contractului având ca obiect „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru obiectivul Drum Expres Craiova – Târgu-Jiu”. Ofertantul desemnat câștigător este Asocierea SC EGIS ROMANIA SA – SC SEARCH CORPORATION SRL, cu prețul de 20.247.133,77 lei fără TVA. Durata contractului este de 24 luni de la data de începere a contractului. „Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea tuturor contestațiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, transmite CNAIR.

Comment here