Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Tragedie în familia interpretei Marcela Fota. Soțul său a decedat. Soțul interpretei de muzică populară, Marcela Fota, a decedat, luni după-amiază. Bărbatului i s-a făcut rău, în timp ce se afla în incinta unui birou de copiat acte din Craiova, suferind un infarct. Medicii sosiți la fața locului l-au resuscitat zeci de minute, însă în zadar. Marcela Fota se căsătorise cu iubitul său, în februarie 2019, după 13 ani de relație. Cei doi au împreună un băiețel.

Gorjonline: SURSE: Ele sunt consilierele viceprimarilor Bejinaru și Coica! Se vor ocupa cu „supravegherea lucrărilor de toaletat copaci”! Practic, vor tăia frunză la câini. Consilierii locali au aprobat, în ultima ședință ordinară, modificarea organigramei și a statului de funcții ale Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, mai exact, înființarea cabinetelor pentru cei doi viceprimari, Gabriel Coica (Pro România) și Bogdan Bejinaru (PNL), având fiecare în structură câte două posturi contractuale de consilieri. Fără alte argumente privind necesitatea înființării acestor posturi, cu excepția faptului că primăria are mai puțini angajați raportat la numărul maxim de posturi admis de lege și fără să se specifice cu claritate ce atribuții vor avea noii consilieri personali ai celor doi viceprimari, hotărârea inițiată de primarul Marcel Romanescu a fost adoptată cu votul majorității PNL – ProRomânia din consiliul local. Potrivit unor surse, prima persoană care va ocupa un post la cabinetul viceprimarului Gabriel Coica este Corina Sidorof, în trecut, economist la Minprest Serv SA, iar de dată recentă, susținătoare a Pro România. Pentru aceasta s-au făcut deja documentele în vederea angajării și, în scurt timp, va urma să ocupe un post de consilier personal al viceprimarului Coica și Raluca Sarcină, susțin aceleași surse. La cabinetul viceprimarului liberal Bogdan Bejinaru, ar urma să ajungă, conform surselor citate, Mihaela Chimerel, soția noului director al SGA Gorj, Mircea Chimerel. La compartimentul cabinet al lui Bejinaru urmează să fie angajată și Mădălina Florela Merfu, o tânără de 23 de ani, angajată la Minprest Serv SA, în vremea în care președinte al Consiliului de Administrație al societății era tocmai actualul viceprimar, susțin sursele menționate.

Pandurul: Un gorjean, fost secretar de stat, mort de Covid. Gabriel Lungu, fost secretar de stat în ministerele Muncii și Economiei, a decedat înainte de Crăciun, răpus de Covid-19. Bărbatul avea 51 de ani. Născut în localitatea Piscoiu, comuna Stejari, judeţul Gorj, Gabriel Lungu a lucrat ca jurist la Prefectura Hunedoara, apoi a fost city manager al Primăriei Lupeni şi consilier la cabinetul senatorului Haralambie Vochiţoiu. În 2015, Lungu a fost numit secretar de stat în Ministerul Muncii, fiind eliberat din funcție în timpul guvernării tehnocrate. În iulie 2019, gorjeanul a fost numit, din nou, secretar de stat la Ministerul Economiei, de premierul PSD Viorica Dăncilă. A fost din nou eliberat din funcție, după instalarea guvernului condus de Ludovic Orban. În ultima perioadă, Lungu a activat la Inspecția Muncii, unde a ocupat funcția de șef al Corpului de Control Intern.

Impact în Gorj: Soarta CE Oltenia, zona intereselor particulare?! Programul de guvernare propus de alianța PNL- USR Plus- UDMR nu are soluții pentru CE Oltenia. Parlamentarii gorjeni, din opoziție, susțin că soarta companiei nu a fost și nu este o prioritate pentru Executiv. „După ce în ultimele două săptămâni am asistat la o luptă disperată după ciolan a celor care au pierdut alegerile, noul CDR 2.0 a venit cu un program de guvernare elaborat pe genunchi si prezentat cu câteva minute înainte de audierea miniștrilor. Cel puțin asta a fost impresia mea în calitate de membru al Comisiei Industrie și Servicii din care fac parte, una dintre cele mai importante comisii din Camera Deputaților. Nimeni, nici din noul guvern CDR 2.0, nici din vechiul guvern Orban, nu a venit să prezinte niște soluții concrete si clare despre soarta CEO, pentru minerii si energeticieni care vor rămâne pe drumuri în următorii ani. Oare de ce? Al cui interes îl poartă?”, a declarat deputatul PSD Claudiu Manta.

Comment here