Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Liberalul Iordache, vicelider la Senat. Gorjeanul Ion Iordache a fost ales în conducerea grupului senatorial PNL, în prima ședință a noului Legislativ. „În această seară, la Senat, am depus jurământul de credință, unul dintre cele mai importante momente din viața mea. Tot astăzi, am fost ales de colegi în funcția de vicelider al grupului PNL din Senatul României. Să ne ajute Dumnezeu să muncim eficient în slujba românilor!” a transmis senatorul Iordache. Luni seară, cele două camere ale Parlamentului și-au ales președinții. Anca Dragu, fost ministru tehnocrat al Finanțelor, a fost instalată șefă a Senatului din partea USR, iar Ludovic Orban s-a ales cu șefia Camerei Deputaților.

Gorjonline: 11 noi troleibuze de câte 12 metri fiecare, livrate de polonezi pentru Târgu- Jiu. Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administrației a finalizat licitația pentru 11 troleibuze de circa 12 m destinate transportului public de călători în Târgu-Jiu. Câștigătorul licitației este producătorul polonez Solaris Bus & Coach, singurul care a depus ofertă. „Transportul public de călători din municipiul Târgu-Jiu se va desfășura în condiții moderne, ca urmare a finalizării, de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), a procedurii de atribuire a achiziției publice (fără contestații) pentru 11 troleibuze de cca. 12 m destinate transportului public urban de călători” a anunțat MLPDA. Ofertantul declarat câștigător este Solaris Bus & Coach, iar valoarea contractului este de 22 milioane de lei fără TVA.

Pandemia le-a golit buzunarele lăutarilor! Miner sau șofer pe TIR, job-uri de criză pentru instrumentiști cunoscuți! Restricțiile impuse de pandemia de coronavirus i-au determinat pe mai mulți lăutari cunoscuți din Gorj, rămași fără niciun venit sau cu bani mai puțini, să se reorienteze și să-și găsească altceva de muncă. Dacă până în urmă cu un an se afișau în cele mai elegante ținute la petreceri, acum au schimbat costumul de stofă cu salopeta de miner și instrumentul muzical l-au înlocuit cu lopata sau volanul de TIR. Costică Dindiri, cunoscut solist vocal și acordeonist, s-a angajat, chiar din primele luni de pandemie, șofer la o firmă care se ocupă cu creșterea puilor și comercializarea cărnii de pasăre. Victor Remy Ivașcu, unul dintre vioriștii apreciați din Gorj, și-a găsit un job ca șofer pe TIR, la o firmă care efectuează transporturi de mărfuri în toată Europa. Soții Puiu, Anca Delia și Ică, au abandonat și ei, pe perioada pandemiei, straiul popular și instrumentele și au ales să muncească pe un TIR, cu care transport mărfuri în țară și străinătate.

Pandurul: Surse: Vîlceanu, în locul lui Cîțu. Deputatul Dan Vîlceanu ar putea fi noul ministru de Finanțe în Guvernul Cîțu, anunță surse politice. Anterior, numele președintelui PNL Gorj era vehiculat pentru Ministerul Muncii, dar se pare că la acest portofoliu va fi păstrată Violeta Alexandru. „De mâine seară pornim la drum”, a spus Cîțu. Ultimele discuţii şi negocieri de marți au adus câteva modificări în echipa de miniştri care ar putea face parte din viitorul Guvern Cîţu. Marcel Boloş iese din calculele pentru Ministerul Finanţelor Publice şi ar putea deveni ministrul Agriculturii.

Impact în Gorj: Imagini înfiorătoare dintr-o comună din Gorj. Pacientă transportată cu o căruță la spital pe un drum plin de noroi. O femeie, care a avut nevoie de îngrijire medicală, a fost transportată cu o căruță la ambulanța SMURD, pentru că mașina nu a putut să ajungă la ea din cauza drumului impracticabil. Teribila întâmplare a avut loc în satul Covrigi, din comuna Văgiulești. Pe drumul sătesc, în lungime de aproximativ 800 de metri, nu pot circula decât căruța și tractorul. Chiar și mașini de teren 4 x 4 ajung cu mare greutate în acest cătun sau se împotmolesc. Pacienta a suferit două crize de epilepsie și s-a apelat la 112 pentru ajutorul medical. Paramedicii de la SMURD nu au putut ajunge la pacientă cu ambulanța, ci doar la pas.

Comment here