Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Prefectul de Gorj are Covid. Cosmin Pistol a fost confirmat cu noul coronavirus. Prefectul a fost testat sâmbătă, iar duminică a venit rezultatul pozitiv al testului, au confirmat surse oficiale din cadrul Prefecturii Gorj. Și alți angajați ai instituției s-ar afla în izolare la domiciliu din cauza acestui virus. Duminică, Direcția de Sănătate Publică Gorj a raportat alte 22 de noi cazuri de îmbolnăvire. În prezent, 615 gorjeni se află în carantină la domiciliul sau locația declarată.

Ce posturi a obținut Alianța USR-PLUS. Oameni în toate prefecturile. Alianța USR-PLUS a obținut, după 3 zile de negocieri politice cu PNL și UDMR, pe lângă portofoliile din viitorul Guvern, posibilitatea de a numi conducerea la autoritățile centrale pentru protecția mediului, Românii de pretutindeni și CNAS dar și dreptul de reprezentare guvernamentală în județele țării prin 42 de funcții de prefect și subprefect. Astfel, USR-PLUS va avea 14 prefecți și 28 de subprefecți în țară, au declarat surse politice pentru Digi24.ro. În ceea ce privește aria de implementare a politicilor de mediu, alianța va avea dreptul de a numi conducerea la Garda Națională de Mediu, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării și Agenția Națională pentru Protecția Mediului. De asemenea, aceștia au obținut dreptul de a numi un secretar de stat în fruntea Departamentului guvernamental pentru Românii de Pretutindeni.

Gorjonline: Greu de demis! Șeful de Resurse Umane din DGASPC a REVENIT în funcție, deși a fost DESTITUIT, în urma unei decizii definitive de incompatibilitate. Șeful Serviciului Resurse Umane din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, Adrian Nicolae Rujenescu, a revenit în funcție, săptămâna trecută, după ce a reușit să suspende, în instanță, dispoziția de destituire din funcția publică emisă de către directorul instituției, Laurențiu Diaconescu. Rujenescu își pierduse funcția, la începutul lunii noiembrie a.c, după ce raportul de incompatibilitate întocmit de ANI a rămas, definitiv, în urma unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Tribunalul Gorj a admis, pe 15 decembrie a.c., cererea lui Adrian Nicolae Rujenescu prin care a solicitat suspendarea dispoziției emise de directorul DGASPC Gorj, în urma căreia a fost destituit din funcția de director de resurse umane al instituției.

Impact în Gorj: Acțiune umanitară a unui jandarm din Târgu-Jiu, pentru a ajuta o familie care a rămas fără locuință. Târgujianul Bogdan Cornoiu, care activează ca jandarm în Timișoara, vrea să ajute, împreună cu alți colegi, o familie care a rămas fără locuință în urma unui incendiu. Acesta scoate la licitație trei tricouri aparținând unor fotbaliști de la echipe din Liga I și a a II-a. Familia este din localitatea Moșnița Veche și trăiește într-o sală de sport. Bogdan a activat în cadrul Jandarmeriei Gorj, dar de ceva timp își desfășoară activitatea la Timișoara. În primăvara acestui an, el a salvat viața unei femei care voia să se sinucidă într-un moment de rătăcire.

Gorjeanul: Tașcău, ales în locul lui Rujan. „Nu a făcut mai nimic în campanie”. Profesorul Dorin Tașcău, ajuns de puțin timp în PSD, este noul vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj. Și asta spre nemulțumirea unor colegi cu state vechi din partid care își doreau să fie susținuți pe această funcție. „Cât din roșul de pe hartă (n.red. harta Gorjului) i se datorează noului vicepreședinte al Consiliului Județean, Dorin Tașcău?”, s-a întrebat retoric consilierul județean Gabriel Giorgi, aflat în cărți pentru postul lăsat liber de fostul prefect Cristinel Rujan. Dorin Tașcău este directorul Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu. Acesta s-a înscris în PSD abia la începutul lunii august. A prins post în Consiliul Județean și a fost plasat pe locul trei la alegerile parlamentare, la Camera Deputaților. Acest lucru a stârnit nemulțumirea unor social-democrați cu state vechi în partid. Fostul director al Minprest Rovinari, Gabriel Giorgi, își dorea postul de vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj. Într-o postare pe Facebook, social-democratul s-a întrebat care a fost contribuția lui Tașcău la câștigarea alegerilor parlamentare în Gorj de către PSD.

Comment here