Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Bani pentru 24 de primării din Gorj.Gorjul a primit peste 10 milioane de lei pentru finanțarea cheltuielilor de funcționare până la sfârșitul anului. Guvernul a aprobat, în ședința de joi, alocarea a peste 876 de milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, unor primării. Din Gorj, 24 de localități au primit bani pentru a încheia anul cu bine. Cele mai multe fonduri au fost alocate municipiului Târgu Jiu (2.500.000 lei) și orașelor Rovinari (1.606.000 lei) și Novaci (1.100.000 lei). Tot Gorjul a mai primit 2.915.000 de lei pentru finanțarea cheltuielilor necesare asigurării activității de asistență socială și de protecție a copilului, pentru luna noiembrie 2020.

Abonamente de telefonie blocate de primar. Primarul dintr-o comună gorjeană a decis să blocheze toate abonamentele de telefonie încheiate de instituția pe care o conduce. Primarul din Săcelu a luat această decizie, supărat pe faptul că se cheltuiesc foarte mulți bani pentru telefonia mobilă. Gheorghe Dumitrelea vrea să vadă și telefoanele achiziționate din bani publici. Noul primar din Săcelu a început să reducă cheltuielile inutile pe care primăria le avea angajate de către predecesorul său. Facturile mari la telefonia mobilă i-au atras atenția lui Gheorghe Dumitrelea, care a decis să blocheze abonamentele. ”Am decis să blochez toate abonamentele la telefonia mobilă încheiate între primărie și diverse firme. Vreau în primul rând să verific modul în care au fost încheiate aceste contracte, dar mai ales să văd în primărie telefoanele. Sincer, nici nu știu exact câte abonamente sunt. Cred că sunt trei sau cinci abonamente. Nu mi se pare normal ca unii să beneficieze de telefoane de 7.000 de lei, când sunt atâtea de făcut în comună”, a spus Dumitrelea.

Gorjonline: Consilierii locali votează CREȘTEREA impozitelor, taxelor locale și amenzilor, în 2021! Consiliul Local Târgu-Jiu are, astăzi, pe ordinea de zi un proiect prin care să stabilească nivelul valorilor impozitelor, taxelor locale și amenzilor aplicabile începând cu 1 ianuarie 2021. Consilierii au votat, încă din luna aprilie a acestui an, indexarea cu rata inflației de 3,8% a sumelor aferente impozitelor și taxelor, pentru anul fiscal viitor. Dările cresc după ce Direcția Publică de Venituri a înaintat spre analiză consilierilor locali propunerile pentru stabilirea nivelurilor pentru valorile impozabile ce urmează a fi aplicate anul viitor. Astfel, vor crește impozitele pe clădiri și terenuri, cele pentru mijloacele de transport, dar și taxele pentru eliberarea unor documente, pentru autorizări, precum și tarifele pentru eliberarea atestatelor de producător și a carnetelor de comercializare a produselor din sectorul agricol la 55 de lei, respectiv la 31 de lei.

Gorjeanul: Florin Carciumaru s-ar putea întoarce la primaria Târgu- Jiu. Florin Cârciumaru, fost primar al municipiului Târgu Jiu și senator de Gorj, ar putea să revină în cadrul Primăriei Târgu Jiu pe postul de consilier al viceprimarului Gabriel Coica.Primarul Marcel Romanescu spune că viceprimarul are dreptul să își aleagă doi consilieri, conform legii. „Domnul Cârciumaru nu va ajunge vreodată în Primăria Târgu Jiu adus de mine, ca primar, sau de colegul meu, Bogdan Bejinaru, viceprimar din partea PNL. Garantez acest lucru. Eu îl respect pe Florin Cârciumaru, pentru că a făcut și lucruri bune, ca orice primar. Nu vreau să iau din merite sau din lucrurile mai puțin bune pe care le-a făcut. În Primăria municipiului Târgu Jiu nu va ajunge prin primarul Marcel Romanescu sau viceprimarul Bogdan Bejinaru. Dacă domnul viceprimar Gabriel Coica sau domnul președinte Alin Văcaru vor desemna o persoană, inclusiv pe domnul Florin Cârciumarui, să fie consilier pentru viceprimarul Gabriel Coica, nu mă pot opune. Eu am un parteneriat cu Pro România, pentru asigurarea unei majorități în Consiliului Local. Sunt extrem de încântat de colaborarea pe care o am cu viceprimarul din partea Pro România. Legea spune foarte clar că viceprimarii beneficiază de câte două posturi de consilieri“, a spus Marcel Romanescu,

Comment here