Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Pădurar condamnat pentru purtare abuzivă. Un pădurar din comuna gorjeană Cîlnic a fost condamnat definitiv pentru purtare abuzivă. Pedeapsa de 9 luni de închisoare a fost amânată pe un termen de supraveghere de doi ani. Bărbatul i-a spart nasul unui consătean, lovindu-l cu o țeavă metalică peste față. Cel bătut tocmai adusese acasă o căruță de lemne din pădurea sa. Fapta pentru care pădurarul a ajuns în fața judecătorilor a avut loc în urmă cu doi ani. Constantin Vlădoiu a mers în pădure pentru a-și aduce o căruţă cu lemne. În drum spre casă, s-a întâlnit cu pădurarul din sat, care i-a cerut să-i prezinte documentele. Bărbatul i-a spus că avea lemnele marcate din toamnă și că le-a tăiat legal, dintr-un loc izolat, după care și-a văzut de drum. Când a ajuns în grădina din spatele casei, pădurarul i-a tăiat calea cu mașina și l-a luat la bătaie. La instanță, pădurarul a susținut că a fost amenințat și agresat, spunând că victima a sărit din căruță și l-a lovit peste mână cu o creangă, moment în care, „de teamă”, a ripostat și l-a lovit o singură dată cu pumnul în zona nasului. Pădurarul a fost condamnat, în vară, la 1 an și 9 luni de închisoare cu suspendare, dar a atacat cu apel hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu. Magistrații din Bănie au desființat sentința și au redus pedeapsa, dar și cuantumul daunelor morale.

Anul fără nicio investiție la o primărie din Gorj. Situație fără precedent la o primărie din județul Gorj, unde anul acesta nu s-a făcut nicio investiție. Vorbim de comuna Văgiulești, care nu are nici măcar un proiect în derulare. Autoritățile locale așteaptă finanțări de cinci ani, timp în care au actualizat de mai multe ori proiectele. Primarul din Văgiulești ridică neputincios din umeri când vine vorba de investiții. Cu părere de rău povestește că în comună nu s-a lucrat anul acesta la nicio investiție, iar micile șantiere pentru care cu greu a reușit să facă rost de bani sunt închise de anul trecut. ”Nu avem nici o lucrare începută, nicio lucrare în derulare. Anul acesta nu am investit nimic, nu am lucrat la niciun proiect. Noi nu avem ajutor de la nimeni, nu avem activitate minieră, nu avem investitori, iar fondurile ne-au cam ocolit în ultimii ani”, a declarat Constantin Pârjol. Edilul susține că ultima investiție realizată de primărie a fost anul trecut, iar atunci a fost nevoie să strângă 4 ani bani să realizeze o conductă de nici un kilometru.

Gorjonline: Pasarelele din Târgu Jiu, de dosar penal! Ancheta procurorilor bate pasul pe loc, informare și la Curtea de Conturi. Deși a trecut un an, Parchetul Târgu Jiu tergiversează cercetările în dosarul penal deschis pentru pasarelele din Târgu Jiu. În anul 2019, după evenimentul de la pasajul CFR din strada Ciocârlău din Târgu Jiu, în cauză s-a făcut o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. S-a reclamat atunci că în 2017 Primăria și CL Târgu Jiu au solicitat expertize tehnice privind reabilitarea celor două pasarele CFR din strada Unirii și din strada Ciocârlău din municipiu. Ambele expertize au fost plătite din bani publici iar în noiembrie 2017 când experții au predat cele două expertize către municipalitate au explicat clar că trebuie făcute de urgență reparații la ambele pasarele iar la cea din Ciocârlău au specificat clar sa se facă reparații inclusiv la trotuare și la căile de acces. Din noiembrie 2017 până în octombrie 2019, când trotuarul din pasajul de pe Ciocârlău s-a rupt, nu s-a bugetat niciun ban pentru reparații. Nefiind bani pentru aceste investiții, niciun constructor nu s-a riscat să preia lucrările și să presteze munca cu riscul că o face doar in folosul comunității. Plângerea penală a prezentat faptul că cei din primărie nu au ținut cont de expertizele tehnice din 2017 și exact acolo unde au fost descoperite punctele vulnerabile ale construcției a apărut ruperea trotuarului pasarelei din Ciocârlău. Aceasta a pus în pericol siguranța pietonala dar și traficul rutier și feroviar din zonă. Între timp, din 2019 până în prezent, dosarul a staționat la Parchet, iar reclamantul a cerut explicații la IPJ Gorj. În răspunsul primit de la IPJ se spune clar că dosarul penal se află la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Impact în Gorj: Conducerea Transloc va cere creșterea prețului biletului de călătorie. Conducerea societății de transport public local din municipiul Târgu Jiu, Transloc SA, va solicita o creștere a prețului biletului de călătorie de la 2 lei, cât este în prezent, la 2,5 lei.„Am avut zilele trecut o discuție cu directorul economic al Primăriei Târgu Jiu, doamna Cristea, l-am anunțat și pe domnul primar că mă gândesc să solicităm o majorare de cost a biletului de călătorie, chiar dacă mijloace de transport sunt așa cum sunt. Costul biletului a rămas din anul 2012 la 2 lei. Dacă prețul biletului va fi de 2,5 lei, din estimările noastre se rotunjesc binișor veniturile pentru anul viitor“, a declarat Mihai Paraschiv, directorul Transloc

Comment here