Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Ministrul Economiei a intervenit la CE Oltenia pentru a nu lăsa un oraș fără căldură. Municipiul Timişoara ar putea rămâne fără apă şi încălzire, din cauza datoriilor pe care le are Colterm, societatea de termoficare, pentru cărbunele livrat de Complexul Energetic Oltenia. Ca de fiecare dată când se ajunge la astfel de situații, miniștrii intervin politic la CE Oltenia să livreze cărbune, în loc să găsească mijloace de achitare a sumelor. Timișoara și Craiova sunt doar două dintre localitățile care au agent termic pe spinarea CE Oltenia. CE Oltenia are probleme financiare majore, având pierderi de sute de milioane de euro pe an, dar tot este obligat să facă afaceri nerentabile. Colterm mai avea stocuri de cărbune doar până luni, fără intervenția pe linie politică.

Gorjonline: 28 de deținuți de la Pencitenciarul Târgu-Jiu au fost internați, în ultima perioadă, la Penitenciarul Spital Jilava. Marţi, 8 decembrie, Penitenciarul Târgu Jiu a mai raportat patru cazuri de COVID-19 în rândul deţinuţilor şi miercuri, 9 decembrie, încă zece cazuri.  „În continuarea comunicărilor referitoare la situaţia epidemiologică înregistrată la Penitenciarul Târgu Jiu, vă informăm că alte 14 persoane private de libertate au fost confirmate pozitiv la testele efectuate pentru depistarea COVID-19. Administraţia locului de deţinere continuă implementarea măsurilor de intervenţie specifice şi a recomandărilor Direcţiei de Sănătate Publică Gorj (monitorizarea medicală a tuturor persoanelor private de libertate, intensificarea triajului epidemiologic al cadrelor, dezinfectarea spaţiilor). Reiterăm că situaţiile înregistrate sunt permanent prelucrate în rândul tuturor persoanelor private de libertate, astfel că starea de spirit a efectivului custodiat este corespunzătoare. Misiunile specifice locului de deţinere se desfăşoară fără disfuncţionalităţi, iar conduita de prevenţie se menţine”, se precizează într-un comunicat de presă al Penitenciarului Târgu Jiu.

Gorjeanul: COVID-19 la DGASPC Gorj: Un singur angajat pozitiv la 465 de teste efectuate. Angajații din centrele din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj sunt supuși periodic la testări în vederea depistării cazurilor de infectare cu noul coronavirus. Dacă săptămânile trecute, conducerea instituției raporta multiple cazuri atât în rândul salariaților, cât și al beneficiarilor, la testările de săptămâna trecută, s-a înregistrat un singur caz pozitiv.

Impact în Gorj: Primarul din Albeni și-a retras proiectul de hotărâre pentru reducerea indemnizației consilierilor. Primarul localității Albeni, Ionuț Stan, de la PNL, și-a retras proiectul de hotărâre prin care a vrut să reducă indemnizaţia pe care o primesc consilierii la 1 % din salariul primarului, ceea ce însemna că suma ar fi fost redusă de la 430 de lei, cât este în prezent, la aproximativ 40 de lei. Acesta a vrut să se răzbune în acest fel pe consilierii locali liberali, pentru că PNL a pierdut alegerile în Albeni. „Eu cred că a vrut să se răzbune pe consilierii lui, în urma rezultatului prost înregistrat la alegerile de pe 6 decembrie în comuna Albeni. PSD a obţinut 39,8%, iar PNL 30%. Probabil că s-a supărat din cauza rezultatului prost de la alegeri. Oricum, consilierii PSD şi cel de la Pro România nu ar fi votat acest proiect de hotărâre, dar el ar fi trecut cu votul celor de la PNL, pentru cu au majoritate “, a spus un consilier local de la PSD. În urmă cu aproximativ două săptămâni, primarul Stan a propus Consiliului Local, care a aprobat, reducerea salariilor angajaţilor din primărie: „Noi ne-am opus acestei propuneri. A motivat lipsa de bani de la bugetul local, dar, în acelaşi timp, a solicitat să se facă două noi angajări: un asistent social şi un buldo-excavatorist. Însă, lui şi contabilei nu i s-au redus veniturile“, a mai precizat consilierul social-democrat.

Comment here