Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Comuna din Gorj cu doar două cazuri de Covid. Județul Gorj se menține în coada clasamentului când vorbim de rata infectării cu noul coronavirus. Incidența a scăzut sub 1,5 cazuri la mia de locuitori, iar statisticile le dau speranțe autorităților. Sunt localități unde au fost confirmate, în ultimele două săptămâni, cel mult două îmbolnăviri. Este exemplul localității gorjene Turburea, care numără circa cinci mii de suflete. Primarul susține că doar două persoane s-au infectat.Explicația este că localnicii iau această amenințare în serios și respectă măsurile de protecție sanitară. „Avem doi oameni confirmați într-o comună cu aproape cinci mii de suflete. Avem doar două cazuri de Covid. Este o situație foarte bună. Să dea Dumnezeu să nu mai avem niciunul. Asta înseamnă educația omului. Oamenii au înțeles restricțiile și le respectă. Îi văd peste tot cu mască, în magazine, în biserică. Sunt mai rari, păstrează distanța și de-asta avem atât de puține cazuri’, a spus Ion Bîrcă, la un post local de televiziune.

Lovitură pentru CE Oltenia de la Curtea Constituţională. Curtea Constituţională a României (CCR) a decis, miercuri, cu majoritate de voturi, că este constituţională legea privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 166/2020 pentru modificarea Legii nr. 173/2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică. Astfel, legea 173, care interzice timp de doi ani înstrăinarea activelor companiilor de stat, rămâne în vigoare. Legea fusese modificată și la solicitarea Complexului Energetic Oltenia, al cărei plan de restructurare se bazează și pe externalizarea unor active, inclusiv a termocentralei de la Craiova. Mai mult, CE Oltenia deține active sociale (biserici, cimitire, drumuri etc.) în valoare de 68 de milioane de lei, care generează costuri de un milion de euro pe an. Nu poate scăpa de ele cât timp va fi în vigoare Legea 173. Grupurile pe gaze de la Chișcani, Hostelul Maiami din Târgu Jiu, cantina restaurant de la Săcelu, cantina de la Ișalnița sunt alte bunuri de care Complexul Energetic Oltenia ar vrea să scape.

Gorjonline: Fostul prefect Ciprian Florescu, angajat în Consiliul Județean. Ce salariu va încasa! Ciprian Florescu, fostul prefect de Gorj și ex-secretar de stat în MAI, este salariat al Consiliului Județean Gorj. Mai precis, Florescu este consilierul vicepreședintelui CJ, Gheorghe Nichifor, funcție în care va fi remunerat cu un salariu apropiat de 5000 de lei. Pentru crearea postului, organigrama Consiliului Județean Gorj a fost modificată. în ședința de îndată  de săptămâna trecută. Ședință a fost on-line și a fost ținută tocmai de vicele Nichifor. Ciprian Florescu a candidat la Primăria Târgu Jiu din partea PSD la alegerile locale, însă a fost învins de liberalul Marcel Romanescu.

Gorjeanul: SURSE. Deputat, viitor director al Direcției de Patrimoniu.Protocolul de colaborare dintre PNL și Pro România din Consiliul Local Târgu-Jiu îl va propulsa pe deputatul Alin Văcaru, după ce își va încheia mandatul în Parlamentul României, în funcția de director executiv al Direcției Publice de Patrimoniu, susțin surse politice. Pro România și PNL sunt în alianță în Consiliul local, iar ambele partide au câte un viceprimar, Gabriel Coica, respectiv Bogdan Bejinaru. Protocolul de colaborare parafat între Alin Văcaru și primarul Marcel Romanescu, încă din timpul campaniei electorale, îi conferă acum șansa deputatului să acceadă la șefia Direcției de Patrimoniu, în contextul în care Pro România nu a mai intrat în Parlamentul României și, implicit, nici Văcaru nu a mai prins un post de parlamentar. Trebuie spus că postul de director executiv al DPP este vacant de aproape doi ani, iar în această perioadă instituția a fost condusă, interimar, de directorul adjunct Mihail Tătaru și de Mihai Mincă, șeful Serviciului Agricol din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, care este detașat la Patrimoniu, de la începutul acestui an. Mai trebuie adăugat faptul că directorul executiv al DPP are un salariu brut de aproximativ 11.000 de lei, lunar.

Impact în Gorj: Pârtiile de schi din zona Rânca, deschise din acest weekend. În zona montană Rânca s-a așternut un strat consistent de zăpadă, iar pârtiile de schi din centrul stațiunii vor fi deschise. Zăpada a fost bătătorită și se așteaptă ca de vineri să funcționeze cele patru pârtii de schi din zona centrală a stațiunii, la care se adaugă cele două pentru săniuș. Spațiile de cazare au început să fie rezervate de către turiști și locuri libere se găsesc cu greutate. Salvamontiștii vor fi și la datorie în weekend-ul care urmează. „S-a dublat numărul salvamontiștilor care vor fi în stațiune. În weekend-ul care urmează vor fi șase salvamontiști în baza de la Rânca“, a spus Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.

Comment here