Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Absenteism la vot. PSD câștigă iar în Gorj. Doar 31,84% dintre românii din țară s-au prezentat la vot la alegerile parlamentare, ceea ce constituie cea mai slabă prezență din istoria postdecembristă la un scrutin pentru Senat și Camera Deputaților. În Gorj, prezența a fost mult mai bună, de 37,30%. PSD a câștigat alegerile în Gorj, înregistrând 43.340 de voturi la Camera Deputaților, ceea ce înseamnă 40,27% din sufragii. PNL a obținut 24,08%, Alianța USR-PLUS 9,12%, iar AUR 6,88%. Pro România a obținut un rezultat de 6,73%. La Senat, PSD a obținut 39,7%, PNL – 26,3%, Alianța USR-PLUS – 8,5%, AUR a obținut 7,89%, Pro România 6,40%. Pro România nu a intrat în Parlament, scorul din Gorj fiind însă al doilea la nivel național.

Impact în Gorj: Albanezii și macedonenii au primit voturi din partea gorjenilor. Două formațiunii care reprezintă minoritatea albanezilor și macedonenilor din România au primit voturi din  partea gorjenilor. La Secția nr. 176, de la Școala generală Căpreni, Asociația Liga Albanezilor din România a obținut 13 voturi, respectiv peste 6%, iar la o secție de votare din Albeni a primit alte 5 voturi. De asemenea, la Hurezani, formațiunea albanezilor a primit 8 voturi. Asociația Macedonenilor din România a primit 6 voturi la secția de votare din Ploștina.

Pandurul: Târgu-Jiu: Cinci angajați ai spitalului au Covid. Noi cazuri de infectare cu coronavirus în cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu. Cinci angajați ai unității spitalicești au fost confirmați cu temutul virus în ultimele 14 zile, anunță SJU Târgu Jiu printr-un comunicat de presă. Conform unității medicale, dintre cei cinci angajați, unul se află internat în spital și primește tratament de specialitate. Ultimul a fost confirmat chiar în urmă cu trei zile. Situația complicată este în secțiile ATI din cadrul SJU Târgu Jiu. În locația de la Pasarelă nu mai este niciun loc liber, fiind vorba despre 12 paturi, toate ocupate.

Gorjonline: Primarul a oferit 21 de laptopuri profesorilor de la Școala Gimnazială Pade. La finalul săptămânii trecute, la Primăria Padeș au fost recepționate 21 laptopuri în vederea predării acestora tuturor cadrelor didactice încadrate la Școala Gimnazială din localitate. Laptopurile au fost necesare pentru a asigura desfășurarea în bune condiții a activităților didactice în procesul de învățare în mediul on-line în contextul riscului de infecție cu coronavirus SARS CoV-2, a anunțat edilul de Padeș, Mihăiță Troacă. „Menționăm pe această cale că au fost inițiate demersurile și pentru dotarea unităților de învățământ cu dispozitive de predare modernă, conform cerințelor cadrelor didactice, dar și pentru achiziționarea de tablete școlare pentru toți elevii care desfășoară cursuri în cadrul școlilor primare și gimnaziale de pe raza comunei Padeș” a transmis Troacă.

Comment here