Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Clădire monument istoric din zona centrală a municipiului Târgu-Jiu transferată în patrimoniul Ministerului Educației. O clădire monument istoric din zona centrală a municipiului Târgu-Jiu va fi transferată din patrimoniul Consiliului Județean Gorj în cel al Ministerului Educației și Cercetării. Este vorba de fostul sediu al Tribunalului Gorj sau Casa cu Statui, unde acum se află sediul Facultății de Științele Educației, Drept și Științe Administrative din cadrul Universității „Constantin Brâncuși“. Ministerul Educației și Cercetării a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre care ulterior va fi supus aprobării într-o ședință de Guvern privind trecerea imobilului în patrimoniul și administrarea MEC. Clădirea, aflată pe lista monumentelor istorice aparține Consiliului Județean Gorj, fiind dată în administrare Universității.

Pandurul: Mineri duși la lucru într-un autobuz numit “dric fără căldură”. Minerii se plâng din nou de condițiile de transport, mai ales că a venit frigul, iar unele autobuze sunt neîncălzite. Cazul a fost semnalat pe grupurile de facebook ale minerilor. Autobuzul era numit de un salariat al CE Oltenia dric pe patru roți, fără căldură. “L-am întrebat pe șofer dacă are căldura reparată și mi-a spus clar că nu s-a rezolvat nimic, că poate o să o facă mâine. Mâine se anunță iar o dimineață rece cu temperaturi cu MINUS în termometre și iarăși vom merge înghețând în dricul groazei. Spre surprinderea mea, de dimineață, după discuția cu liderul de sindicat, acesta a oprit ambele autobuze la întreprindere și a constatat că nici celălalt autobuz nu avea căldură”, a scris salariatul.

Are grijă de fiica sa cu handicap, dar nu are ce mânca de două săptămâni. Două săptămâni cu frigiderul gol și  fără nici măcar un aliment. Aceasta este situația cu care se confruntă Maria Ghenea, o mamă în vârstă de 53 de ani care are grijă de fiica ei țintuită într-un scaun cu rotile. Fata, în vârstă de 21 de ani, are probleme medicale de la naștere, nu merge, nu vorbește, iar mama ei este singurul sprijin pe care-l are pe această lume. Maria primește o indemnizație de însoțitor al unei persoane cu handicap, acesta  fiind cam singura sursă de venit pe care o deține. Problema cea mare este legată de întârzierea plății acestora indemnizații, mai ales când alte venituri nu există. Femeia locuiește împreună cu fata ei într-o locuință socială, la ieșire din municipiul Târgu Jiu.

Gorjeanul: Fotbal pe burta goală! Jucătorii de la Pandurii, fără mâncare! Clubul, dator 50.000 de lei pentru hrana fotbaliștilor. Aflată pe ultimul loc în Liga2, echipa de fotbal Pandurii Târgu-Jiu a rămas, de o săptămână, și fără hrană pentru jucători, după ce clubul sportiv nu a achitat facturile pentru mâncarea furnizată fotbaliștilor de un restaurant din oraș. Datoria pe care Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu-Jiu a acumulat-o, în două luni și jumătate, la firma Crasdom SRL se cifrează la 50.000 de lei, iar conducerea grupării sportive a cerut în mai multe rânduri amânarea termenelor de plată. Omul de afaceri Costel Filip (Mocanu) spune că de șapte zile a decis să nu mai furnizeze mâncare și îi acuză pe cei din conducerea clubului de înșelăciune.

Gorjonline: DEZASTRUOS! Așa arată secția ATI COVID de la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu. În ultimul hal! Cam așa arată secția ATI COVID de la pavilionul din strada Progresului (Spitalul 700) al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu: ușa de la intrare ruptă, tencuiala căzută și fără recipient pentru dezinfectant. Conducerea unității medicale spune, în comunicatele oficiale și având proprietatea termenilor, că această structură cu 5 paturi este una ”funcțională”. În realitate, după cum se poate vedea în imaginile publicate, ”compartimentul” e o improvizație necorespunzătoare pentru desfășurarea actului medical. Cel mai grav este că, miercuri seara, la orele 21,15, improvizația numită pretențios ATI COVID, nu avea niciun tub de oxigen funcțional. În aceste condiții, atmosfera seamănă cu o criptă gata pregătită să-și primească gazda, nu cu un compartiment de terapie intensivă.

Comment here