Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Asistentă comunitară de la Primăria Vladimir, depistată cu Covid-19. A fost la Rânca cu colegii de serviciu. Ana Maria Vîlceanu a fost depistată cu coronavirus pe data de 1 decembrie, fiind internată, potrivit localnicilor, la Spitalul Târgu-Cărbunești. Din păcate, asistenta a intrat în contact cu mai mulți salariați ai primăriei, inclusiv cu edilul localității, dar și cu câteva colege cu care a fost în stațiunea montană Rânca, weekend-ul trecut. Cu toate acestea, nimeni din instituția publică nu s-a izolat la domiciliu.

Impact în Gorj: Situație alarmantă la nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, unde încrederea cadrelor sanitare în vaccinul împotriva COVID-19 este scăzută. Doar jumătate a semnat că este de acord să se imunizeze. Din cei aproximativ 1.300 de salariați, doar 750 au spus da. „Am încredere că acest vaccin va fi util și eficient. Este o primă acțiune de acest fel. Probabil că numărul celor care vor dori să se vaccineze va crește ulterior, în funcție de cum va decurge la ceilalți angajați. Listele au fost întocmite de acum două săptămâni“ a declarat Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

O nouă organigramă la CEO. Angajații TESA, trimiși în producție. O nouă organigramă va intra în vigoare în luna ianuarie la Complexul Energetic Oltenia, aflăm din același cotidian. Daniel Burlan, președintele Directoratului, a afirmat că vor exista schimbări majore, în sensul că personalul de la birouri va fi trimis să lucreze în producție. „Începând cu luna ianuarie o să avem o altfel de organigramă, de structură. O să reorientăm personal TESA către zona de producție, spre analiză, verificare și urmărire în zona direct productivă“, a spus Burlan.

Pandurul: Licitație pentru închiderea a două cariere miniere. Complexul Energetic Oltenia organizează o licitație deschisă pentru achiziționarea de servicii de proiectare în vederea elaborării planurilor tehnologice de încetare a activității carierelor Gârla și Rovinari. „Documentația se va înainta spre avizare către ANRM București și Ministerul de resort, în vederea emiterii Deciziei de încetare a activității care va fi aprobată prin Hotărâre de Guvern”, potrivit caietului de sarcini. Documentațiile se depun pentru verificare și însușire la UMC Tismana. Termenul limită de depunere a ofertelor este 8 ianuarie 2021. Durata contractului este de 90 de zile și are o valoare de 160.000 de lei, fără TVA.

Un nou protest la groapa de gunoi din Târgu-Jiu. Proteste tot mai încinse în jurul gropii de gunoi din Târgu-Jiu. Oamenii care locuiesc în apropierea depozitului ecologic spun că au ajuns la capătul răbdărilor și nu mai pot îndura mirosul care provine de la deșeurile aruncate la groapa de gunoi, mai ales că s-a anunțat că o celulă va fi închisă și, odată cu ea, va dispărea această problemă. Numai că nu s-a întâmplat așa. Candidata Partidului Verde la Camera Deputaților, Marinela Strâmbulescu, a făcut apel la autoritățile responsabile să se deplaseze la groapa de gunoi cu soluții și explicații pentru a se încheia definitiv coșmarul oamenilor din zonă. La aceeași dezbatere, au fost invitați și ceilalți candidați la alegerile parlamentare din 6 decembrie. „Acțiunile de protest vor continua până se va face dreptate! Depozitul trebuie închis până la conformarea cu legislația în vigoare! Agenția  de Mediu ar trebui să retragă autorizația de mediu!” a transmis Marinela Strâmbulescu. 

Gorjonline: Asistent medical, acționat în judecată pentru 3.000 de lei. Managerul Mitroi a încasat, NELEGAL, de 10 ori mai mult, dar își menajează bugetul personal și a contestat raportul Curții de Conturi. Managerul Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Gorj, Constantin Mitroi, acționează cu dublă măsură când e vorba despre interesele pecuniare ale sale, cele ale membrilor Comitetului director, ale personalului TESA sau ale unui simplu asistent angajat al instituției. Cristian Bălașa, asistent medical, a fost acționat în judecată de SJA Gorj pentru recuperarea diferențelor salariale acordate în plus, timp de cinci luni, suma cifrându-se în jurul a 3.000 de lei, potrivit constatărilor Camerei de Conturi Gorj. Cu toate că inspectorii de conturi au stabilit că Mitroi a încasat necuvenit, indemnizație de hrană, de zece ori mai mult, adică peste 30.000 de lei, SJA nu s-a îndreptat în justiție împotriva managerului, ci a contestat raportul Camerei de Conturi.

Comment here