Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Culegătorul de probe Buzărin, viceprimarul alianței imorale USR – PSD! Parteneriatul cu primarul Gașpar e mai vechi. Protocolul de colaborare dintre PNL și USR a fost ignorat la Mătăsari, unde useriștii au făcut alianță cu PSD și l-au instalat viceprimar pe Ion Buzărin. Prin parteneriatul politic se convenise că cei trei consilieri USR îl vor susține pe Dorin Ionescu, consilier local PNL, pentru funcția de viceprimar. USR-iștii i-au trădat atât pe partenerii liberali, cât și pe cei 368 de locuitori ai comunei care i-au votat la alegerile locale din 27 septembrie.

Salariații CEO primesc cel târziu joi prima de Moș Nicolae. Angajații Complexului Energetic Oltenia care au copii minori în îngrijire vor primi până pe data de 3 decembrie prima de Moș Nicolae. Aceasta are o valoare de 100 de lei pentru fiecare copil aflat în întreținere. Toți salariații companiei așteaptă, în aceste zile, însă prima de Crăciun, care are o valoare de 1300 de lei și va fi oferită sub forma tichetelor cadou. De data aceasta și salariații Minprest Serv Rovinari, prestator de servicii deținut de Complexul Energetic Oltenia, așteaptă prime de final de an, în valoare de 500 de lei/salariat.

Gorjeanul: 50 de gorjeni râvnesc la postul de asistent medical pe secția ATI – COVID-19 de la Târgu-Jiu. E bătaie pe cinci posturi de asistent medical debutant, ce vor fi ocupate doar pe bază de dosare și interviu, cu desfășurarea activității la Secția ATI COVID din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. Nu mai puțin de 50 de persoane râvnesc la unul dintre cele cinci posturi scoase la mezat. Pentru selectarea viitorilor angajați, conducerea SJU a programat pentru astăzi, o selecție a acestora prin interviu, la sediul unității spitalicești din strada Progresului, Târgu-Jiu. Interviurile sunt programate a se desfășura pe ture, de-a lungul întregii zile ca urmare a numărului mare de doritori care vor să lucreze pe secția unde sunt îngrijiți pacienții infectați cu noul coronavirus.

Pandurul: Ivăniși, furios după ce a fost reclamat la Biroul Electoral: “Cât sunteți unii de ticăloși”. Candidatul Partidului Ecologist Român Gorj la Camera Deputaților, Nicolae Ivăniși, a reacționat după reclamația depusă împotriva lui la Biroul Electoral Central, doar pentru că a sărit în ajutorul unei femei din Târgu-Jiu, care stătea de șapte zile carantinată la domiciliu, deși apartamentul era debranșat de la apă, energie electrică și gaze naturale. Plângerea trimisă pe mail de un gorjean a fost redirecționată la BEJ Gorj, care a respins-o ca neîntemeiată. Femeia de 51 de ani locuiește pe strada Minerilor din Târgu Jiu și a fost carantinată la domiciliu după ce mama ei s-a îmbolnăvit de Covid-19. Vecinii au apelat la Ivăniși, pentru că nicio autoritate nu-i avea grija.

Impact în Gorj: Broderiile realizate de meșterul Ciuncanu de la Tismana, în colecțiile prezentate la marile evenimente de modă ale lumii. Broderiile realizate de către meșterul popular Gheorghe Ciuncanu, de la Tismana, au devenit cunoscute în lumea întreagă, mulțumită designer-ului Dorin Negrău, apreciat la nivel internațional. Modelele folclorice din zona montană a județului Gorj au fost integrate în creațiile vestimentare concepute și prezentate la marile evenimente de modă. Colaborarea dintre meșterul de la Tismana și Dorin Negrău a început în anul 2015. „Cu  meșterul popular Gheorghe Ciuncanu am o frumoasă colaborare încă din anul 2015, când mi-a realizat primele broderii din zona Gorjului pe materialele modelelor mele din colecția toamnă – iarnă 2016, ce a fost prezentată la «New York Fashion Week» în  februarie 2016. De atunci, sezon de sezon, multiplicăm și dezvoltăm aceste modele“, a spus Dorin Negrău. Gheorghe Ciuncanu are vârsta de 72 de ani și a învăţat meserie de la tatăl său, un meşter foarte priceput, care a lucrat la o unitate celebră cândva în ţară, „Arta Casnică Tismana“.

Comment here